14. julija novi album Laibach

Temelj zanj je njihova glasba za gledališko predstavo Tako je govoril Zaratustra.

Avantgardni kolektiv Laibach je napisal glasbo za gledališko predstavo Anton Podbevšek Teatra po delu Friedricha Nietzscheja Tako je govoril Zaratustra. Predstavo režiserja Matjaža Bergerja, v kateri nastopajo tudi Laibach sami, so prvič uprizorili marca leta 2016. 14. julija bo kolektiv izdal album z naslovom Also Sprach Zaratustra, ki je narejen na temelju glasbe za to predstavo.

Laibach bodo imeli tudi nekaj zanimivih koncertnih nastopov. Prvi bo že 9. maja v zagrebški dvorani Vartoslav Lisinski. Po Brusju in Ljubljani bo to njihov tretji koncert s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija. Laibach za ta nastop obljubljajo prav poseben program. Poleg železnega repertoarja bodo izvedli tudi svojo različico nedokončne operne sage Olaf Trygvasson norveškega klasičnega skladatelja Edvarda Griega. Odigrali pa bodo tudi simfonično suito, ki so jo napisali po motivih Prešernove epske pesnitve Krst pri Savici.

Nato bodo 12. maja prvič nastopili v Izraelu. Potem bo sledila serija koncertov na prostem. 27. maja jih lahko slišite v Lendavi na stadionu Petišovci, kjer bodo nastopil v okviru festivala Petroleum Beat. 24. junija pa bodo s tamkajšnjim komornim orkestrom nastopili v poljskem mestu Poznanj. 19. julija se bo kolektiv vrnil bližje našim logom, nastopil bo v Čedadu na italijanskem festivalu Mittelfest.
 

Gorillaz - Humanz (2017)
Ozzy Osbourne: Zakk Wylde je nazaj
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm