Let There Be Cello, novi album 2CELLOS izide 19. oktobra

Poleg svojevrstnih predelav bo duet na njem predstavil tudi dve svoji skladbi.

Popularni komorni klasični rock pop duet 2CELLOS bo 19. oktobra izdal svoj peti album, katerega naslov bo Let There Be Cello. Za razliko od zelo uspešnega lanskoletnega predhodnika The Score, ki je bil v celoti posvečen filmski glasbi, se je duet tokrat vrnil k praksi s prvih treh albumov in pripravil nekaj svojevrstnih predelav rock in pop klasikov, eno obdelavo skladbe za film in eno priredbo velikega dela klasične glasbe. Na albumu bo še en mashup in tokrat ponovno tudi dve avtorski skladbi, ki sta ju napisala člana dueta Luka Šulić in Stjepan Hauser.

“Vedno govoriva, da želiva najin instrument približati širši množici ljudi in brisati meje med glasbenimi žanri,” sta povedala Šulić in Hauser. “Za prihajajoči album so naju navdihnile različne glasbene zvrsti. Na njem so tako predelave svetovnih pop uspešnic, brezčasnih del klasične glasbe in rock uspešnic, kot tudi glasba, ki je pospremila največje filmske uspešnice. Na albumu sta tudi dve najini originalni skladbi, ki ju še nisva predstavila, in sicer Concept2 in Cadenza,” sta razložila člana morda najbolj popularne cover zasedbe zadnjih let in dodala: “Edina rdeča nit albuma je čelo.”

Napovedni single za Let There Be Cello je Vivaldijeva Storm iz Štirih letnih časov, ki sta jo 2CELLOS pošteno nažgala in predrugačila. “Rada imava Vivaldijevo dramo, zato sva želela predelati eno njegovih najbolj znanih skladb in jo predstaviti na najbolj slikovit način,” sta povedala super-popularna čelista.

Med skladbami albuma bo tudi njuna energična izvedba alternative klasika Seven Nation Army, sicer že davno ponarodele himne športnih prireditev, ki sta jo 2CELLOS spektakularno sprašila pred finalno tekmo letošnjega svetovnega prvenstva v nogometu.

Seznam skladb albuma Let There Be Cello

1. Concept2
2. Eye of the Tiger (Survivor)
3. Pirates of the Caribbean (Hans Zimmer)
4. Cadenza
5. Hallelujah (Leonard Cohen)
6. Perfect (Ed Sheeran)
7. Vivaldi Storm
8. Whole Lotta Love (Led Zeppelin)
9. Seven Nation Army (The White Stripes)
10. Asturias Meets Carmen (Isaac Albeniz vs Georges Bizet)
11. Despacito (Luis Fonsi)
12. The Show Must Go On (Queen)
13. Imagine (John Lennon)

 

Preberite še:
Fotoreportaža: 2CELLOS v živo, 7. april Ljubljana
2CELLOS predstavila podrobnosti ljubljanskega koncerta
5. rojstni dan 2CELLOS

 

Lumberjack - Nov kliše EP (2018)
Umrla je Aretha Franklin, ena najboljših pevk vseh časov
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm