ABOP, pravi techno bend. Brez DJ-ja, ritem-mašine in vokala!

Nenavadni zagrebški kvintet virtuozov lahko v živo slišite 25. 11. v Gala hali.

ABOP je iz obupa ustanovila peterica izvrstnih hrvaških glasbenikov po nekem slabem partyju. Iz te izkušnje tudi ime, ABOP – after boljši od partyja. Šala je kmalu postala resen projekt. Člani zasedbe, ki sicer delujejo v tako imenitnih bendih, kot so Elemental, Pips, Chips & Videoclips, Kries, Mayales, Sinestet in Pridjevi, so tokrat poprijeli za bobne, sintetizatorje, sekvencerje in mešalno mizo in nastal je koncertno ubijalski, 100% live bend.

Temelj njihove glasbe tvorita dva bobnarja, slogovno pa bend igra pravi techno z močnimi primesmi detroitskega sloga in čikaškega housea, a tudi stare in nove eksperimentalne (kraut) elektronike, psy-ja, rave-a, ambienta, big beata in bolj klasičnih prvin, kot so funk, electro, disco in psihedela.

Da vse skupaj zveni zelo drugače, a še vedno pravoverno techno, je bend dokazal na svojem izvrstnem istoimenskem EP-ju. Vsekakor pa morate ljubitelji nabritega beata in inteligentnega techna vse skupaj preveriti tudi v živo. Prva priložnost za to bo 25. novembra, ko bodo ABOP nastopili v ljubljanski dvorani Gala Hala.
 

Novi album Stray Train izide 24. novembra
Motörhead - Under Cöver (2017)
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm