Bajaga je sam s kitaro naredil lepo napoved za koncert v Hali Tivoli

Ni veliko priložnosti slišati legende YU pop rocka v takšni izdaji.

Bajaga, eden največjih in najpopularnejših izvajalcev naše nekdanje države, je na zanimiv način napovedal koncert, ki ga bo imel s svojimi Instruktori 29. novembra v ljubljanski Hali Tivoli. V ljubjanski Orto bar je povabil kakih 300 izbrancev in sam z akustično kitaro odigral nekaj skladb.

Začel je počasi in s šarmom, ki pleni. Ko je malo preverjal kitaro, je takoj priklical v spomin dejstvo, da je začel kariero kot kitarist. Spremljava je bili minimalistična, a idealna za njegove žametne pripovedi. Ruski voz, in po parih minutah je bil Orto njegov. Občinstvo je, ko mu je dal priložnost, pelo, ne preveč naglas, tako vzdušju primerno in z občutkom.

Bajaga je nato izvedel nekaj svojih živahnejših uspešnic. Ekskluzivno za to priložnost je odigral tudi Ja sam se ložio na tebe. Skladbo, ki je danes klasik, je napisal, ko je bil še član skupine Riblja čorba. Tudi njegov novi material zveni, ki ga je nato izvedel, zveni odlično.

Na koncu (vedno) (pre)kratkega nastopa je popularni glasbenik povabil na tivolski koncert. Sodeč po tem, v kakšni formi je, bo na njem kaj slišati.

Foto: Ivo Pogorelčnik

Umrl je Hardy Fox, prvo oko The Residents
Še en rušilec naših najsrditejših orto rockerjev D KOKKs
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm