Bend Toxine pripravlja posebno razstavo v Sežani

Bend bo v živo “ozvočil” otvoritev razstave Reprodukt Toxine, ki bo 24. avgusta.

Reprodukt_Toxine

Odlični in kar preveč(krat) prezrti koprski alternative novorockerji Toxine bodo v sredo, 24. avgusta, ob 20. uri v Črnem kotu Kosovelovega doma v Sežani odprli fotografsko razstavo z naslovom Reprodukt Toxine. Otvoritev bodo trije člani benda pospremili z odbito zvočno kuliso moduliranih delčkov pesmi z njihovega izvrstnega, še vedno aktualnega lanskoletnega albuma Now O’Clock.

Tema razstave je vloga reprodukcije oziroma izvirnika v času modernih komunikacij. Ali kot je zapisano ob napovedi dogodka na Facebooku: “Razstava Reprodukt Toxine redefinira koncept pojmov ’razstava’, ’umetnost’ in predvsem ’reprodukcija’. Toxine so z razstavo, ki ima postwarhalovski značaj, hoteli pokazati, da danes reprodukcija ni več koncept, ki bi bil skregan z umetnostjo, ampak je le ena izmed tehnik. V času družbenih omrežij in mobilnih naprav je original izgubil dostojanstvo – dolgočasen je v primerjavi z ad hoc podobami, ki drvijo mimo nas na platformah za instantno potrošnjo vsebin.”

Material za razstavo je pripravil pevec skupine Tomi Toth, ki je v Muzeju moderne umetnosti v New Yorku ujel trenutke reproduciranja umetnosti – fotografiral je obiskovalce muzeja, ki s svojimi pametnimi telefoni in tablicami fotografirajo visoko slikarsko umetnost (Dalija, Matissa, Van Gogha …).

“Fotografije tematizirajo reprodukcijo in to, kako je danes v marsičem reprodukcija bolj pomembna oziroma ima večjo veljavo kot original,” je povedal Toth.

Razstava bo na ogled mesec dni. Vstopnine ni!
 

Oktobra novi album Green Day Revolution Radio
Fitz And The Tantrums - Fitz And The Tantrums (2016)
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm