Black Reaper, še ena slovenska thrash velesila

Mlada zasedba bo svoj prvenec Blood Moon Rising predstavila 6. maja.

Foto: Aleš Pešič

Black Reaper so še eden v vrsti odličnih slovenskih thrash metal bendov. Thrash scena tako postaja najmočnejša podzvrst slovenskega metala in to ne samo zaradi količine izvajalcev, ampak predvsem zato, ker ima največ predstavnikov, ki jih po kakovosti lahko mirno postavimo ob bok evropskim in svetovnim.

Najnovejši, ki spadajo v to kategorijo, so Black Reaper, mladi bend iz okolice Nove Gorice, ki deluje od leta 2012. Skupino sestavljajo pevec in basist Rok Jerončič, kitarista Jure Kovač in Luka Bajič ter bobnar Patrik Bajič. Skupina je lani izdala svoje prve demo posnetke. Pred časom pa je predstavila prvi single, divjo zabijanko Nuclear Strike, s katerim je tudi napovedala svoj prvi album z naslovom Blood Moon Rising, ki bo izšel 6. maja.

Istega dne bodo Black Reaper na “domačem terenu”, v Mostovni v Solkanu, pripravili prav poseben koncert, na katerem bodo prvič v celoti v živo predstavili svoj album, za katerega so zapisali: “Da vsebuje družbeno kritična besedila, vratolomne riffe in dobršno mero blast beatov.”

Posebni gosti koncerta bodo Panikk, še en odličen bend slovenske thrash scene, in zanimiv thrash / death trio Devil’s Bridge, ki si ni po naključju nadel ime po tolminski znamenitosti, Hudičevem mostu.
 

Umrl je super-kitarist Allan Holdsworth
James Blunt - The Afterlove (2017)
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm