Odlični srbski kantavtor Branimir Rosić prvič v Sloveniji

Na treh nastopih ga bosta spremljala dva izvrstna slovenska glasbenika.

Branimir Rosić je eden redkih novih predstavnikov stare YU kanavtorske šole Njegov izraz odlikujejo pronicljiv pogled na svet, korektnost in iskrivost. Njegove zelo aktualne skladbe imajo tudi kanček topline in strastnosti YU rocka, kot tudi odpadništva surfa in rock ’n’ rolla.

Rosić, ki je izvrsten tako v akustiki kot “elektriki“, je že desetletje stalnica klubske koncertne scene v nam bližnjih južnih državah. Nastopil pa je tudi na festivalu Exit. Na na enem izmed njegovih koncertov ga je opazil sloviti svetovljanski kantavtor Manu Chao in ga nato povabil na svoj koncert, kjer sta skupaj izvedla skladbo La Vida Tombola, ki jo je Rosič prepesnil v srbščino. Od takrat sta prijatelja in Manu mu je kasneje tudi dovolil in dal pravice, da objavi predelavo te skladbe na svojem EP-ju Život je tombola.

Rosić je izdal tri albume. Kot projekt Avanture leteće gitare pa je izdal tudi album za otroke.

V okviru projekta Igraj se z mano, ki poteka te dni na ljubljanskem Kongresnem trgu, bomo tega zanimivega avtorja končno lahko v živo slišali tudi v Sloveniji. Rosić bo nastopil 22. in 24. maja na Kongresnem trgu, dan kasneje, 25. maja, pa ga boste lahko slišali v njemu najljubšem klubskem okolju. V ljubljanskem klubu SOHO pa bo predstavil svoj celotni koncertni repertoar.

Rosića bosta na vseh treh koncertih spremljala izvrstna slovenska glasbenika, basist Jani Lah (Requiem, Stare device, Kontinent, Tomaž Domicelj, Jurki in Basisti, Matej Kranjc & Sužnji sendvičev …) in bobnar Andrej Hribar (Narisani, Tomaž Domicelj, Magnifico, California …).

Novonastali super-trio obljublja pošteno dozo vročega rock ’n’ rolla.
 

Izvrstni obalni glasbenik Žiga Rustja 25. maja izdaja novi album
Stray Train navdušili v Moskvi pred 35.000 obiskovalci
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm