Se Brian Johnson in Phil Rudd vračata v AC/DC?

Bivšega pevca in bobnarja so fotografirali pred studiem, v katerem AC/DC snemajo novi album.

V petinštiridesetletni karieri AC/DC, enega največjih in najpopularnejših rock bendov vseh časov, še nikoli ni bilo toliko neznank. Vse skupaj se je začelo pred dobrima dvema letoma, ko je šef in gonilna sila skupine Angus Young po 36 letih odpustil pevca Briana Johnsona, ki mu je grozilo, da bo oglušel, če se bo še izpostavljal glasnemu zvoku na koncertih. Johnson poškodbe sluha ni dobil, kot bi večina sklepala, na nastopih, ampak na dirkah z avtomobili, ki so njegova druga velika strast. Na njih ni uporabljal varnostnih čepkov za ušesa. Angus Young se je nemudoma odločil, da novi pevec avstralskih rock gigantov postane super-zvednik Axl Rose, sicer šef Guns N’ Roses. Z njim je bend, kljub kar precejšnjem negodovanju številnih fanov, nadvse uspešno zaključil gigantsko svetovno turnejo. Ne glede na vse, je Axl opravil veliko delo in Angusova odločitev se je izkazala za dobro.

Konec lanskega leta pa so se začele pojavljati govorice, da AC/DC pripravljajo naslednika uspešnega albuma Rock Or Bust iz leta 2014. Da je nekaj na tem, je marca potrdil Angry Anderson, pevec Rose Tattoo, še enih avstralskih legend, ki so bili takrat predskupina AC/DC. Anderson je povedal, da mu je Angus med vajami za skupni nastop obeh bendov za zaključek koncerta, na vprašanje, kaj bo počel po turneji, odgovoril, da bodo AC/DC začeli snemati novi album. Na vprašanje, s kom, pa mu je odgovoril: “Z Axlom!” Uradno je Axl Rose še zdaj član AC/DC.

Foto: Glenn Slavens & Crystal Lambert

Pred nekaj urami pa se je na Instagramu pojavila fotografija, na kateri se pred studiem Warehouse v Vancouveru, kje so AC/DC posneli svoje zadnje tri albume, nasmejana pogovarjata dva nekdanja člana tega velikega benda. Poleg Johnsona, ki vstopa v studio, v katerem AC/DC očitno nekaj delajo, sedi uradno prav tako nekdanji dolgoletni bobnar Phill Rudd, ki je moral iz benda leta 2014, ko je bil za osem mesecev priprt in obtožen poskusa umora in posedovanja drog. Rudda je naslednje leto za turnejo zamenjal Chris Slade, ki je uradno še zdaj bobnar skupine.

Angus Young bo vsekakor moral dati kakšen odgovor. Dejstvo pa je, da obstaja velika verjetnost, da dobimo še kak album velikih rockerjev.

Preberite še:
Umrl je Malcolm Young, ustanovni član in tihi šef AC/DC
Angus Young iz AC/C brez uniforme gostoval na koncertu Guns N’ Roses
Med rockerji največ zaslužili AC/DC
Axl Rose je tudi uradno novi pevec AC/DC
Axl Rose novi pevec AC/DC?
AC/DC objavili datume stadionske evropske turneje
 

Ena nova izpod peresa Ne me jugat
Le Serpentine stopnjujejo ritem
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm