Britney Spears – Glory (2016)

TIP: Sladka Britney – Britney Bitch 1:0.

britney-spears-glory-2016

Pop princeska in ena najuspešnejših teen pop zvezdnic vseh časov tudi pri štiriintridesetih ne sme povsem odrasti. Vsi njeni drznejši in malo drugačni poskusi, s katerimi bi se izvila iz posladkanega sredinskega popa, so bili kaznovani s slabšo ali, kot se je to zgodilo z njenim prejšnjim albumom Britney Jean iz leta 2013, slabo prodajo.

Britney je podaljšala pogodbo s svojo založbo in dodala klavzulo, da zdaj nima nobenega roka za izdajo svojih del. Tako je imela čas premisliti stvari in se “popravnega izpita” lotiti preudarno.

V bistvu pa ni imela prav veliko izbire, kar se prav dobro sliši na njem aktualnem devetem albumu Glory, za katerega je ponovno najela armado vrhunskih skladateljev, tekstopiscev in le enega DJ in raperja. Že tip te zasedbe je kar dobra napoved tistega, kar sledi.

Britney se vrača v varne vode sredinskega, predvidljivega, bolj kot ne rahlo konzervativnega popa. Britney se le še na daleč oziroma v kakšni precej skriti frazi ali samplu spogleduje s trenutnimi burnimi dogajanji na pop sceni, večinoma pa raje ostaja v zlati sredini. Predvsem v številnih že izdanih singlih singlih pa zelo spretno dodaja tudi nekaj tiste zoprne, a žal večne patetične teen pop interpretacije, s katero je plenila kot osemnajstletnica. Vsekakor so bolj pestre skladbe na drugem delu albuma.

Treba pa je priznati, da so prav vse pesmi odlično zastavljene in da toliko potencialnih uspešnic že dolgo ni bilo na enem mestu. Vendar Britney je (strategiji primerno) za single izbrala tiste manj pestre, tako da bo šlo kar nekaj zelo zanimivih skladb (izvrstna What You Need, Slumber Party, Change Your Mind (No Seas Cortés)) v pozabo.

Britney je na Glory ugodila pričakovanjem večine njenih oboževalcev in si predvsem v ZDA, kjer se v popu letos dogajajo velike spremembe, še utrdila mesto tiste izvajalke, ki je na strani bolj tradicionalnega in predvidljivega. Ja, ljudje rabijo zaupanje, predvidljivost in predvsem dorečene temelje (vprašajte ljubitelje jugo popevk, op.) in Britney jim na Glory ponuja predvsem to – varno zabavo brez večjih pretresov.
 

Guns N’ Roses se pridružujejo največjim koncertnim zaslužkarjem
Justin Bieber zamenjal podelitev MTV nagrad za popivanje in karaoke
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm