Bruce Springsteen pripravlja obogateno različico albuma The River

Zaboj štirih CD-jev in treh DVD-jev izide 4. decembra.

The_River600

Bruce Springsteen je izdal dvojni album The River leta 1980. V marsičem za gre za prelomno delo v karieri tega velikega avtorja. To je bil zelo angažiran album, na katerem je Springsteen veliko govoril tudi o družbenem položaju ameriškega delavskega razreda in si tako še utrdil status glasnika “malih ljudi”. To je bil čas recesije in Springsteen je vlival upanje.

The River je tretji najbolje prodajan Springsteenov album. Samo v ZDA so ga prodali v več kot pet milijonov izvodih. To je tudi prvi album, s katerim je Springsteen osvojil vrh ameriške lestvice albumov. S skladbo Hungry Heart pa je prvič prišel med prvih deset na ameriški lestvici singlov.

35 let kasneje bo izšel box-set The Ties That Bind: The River Collection z vsemi materiali, ki so povezani s tem albumom. Vseboval bo štiri CD-je in tri DVD-je. Springsteen je v tistem času veliko skladb napisal na vajah in desetletja se je govorilo, da jih je ostalo lepo število neobjavljenih. Govorice so izkazale za točne, saj bo na novi izdaji The River, kar 22 skladb oziroma izvedb, ki jih ni albumu. Mnoge izmed njih še nikoli niso bile objavljene. Poleg prvotne dvojne izdaje bo zaboj vseboval tudi najprej načrtovano, a nikoli izdano enojno različico albuma, pa dokumentarec o nastajanju albuma in prav poseben posnetek skoraj triurnega koncerta, ki ga je imel Springsteen 5. novembra 1980. Poseben pa zato, ker je med večino obiskovalcev vladala velika žalost, ker je bil dan prej za predsednika ZDA izvoljen Ronald Reagan. Zaboj bo dopoljnjevala še velika knjiga, ki bo imela 148 strani in v njej bo 200 fotografij.

Bryan Adams - Get Up (2015)
Le Serpentine - Ujemi val (2015)
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm