Bryan Adams – Get Up (2015)

TIP: Škoda tako dobrih skladb za obujanje nostalgije.

Bryan-Adams-Get-Up300

V osemdesetih se je Bryan Adams s petimi odličnimi albumi zapisal med nesmrtne. Postal je sinonim za komercialen, a pošten sredinski klasični rock, ki ga vedno krasijo odlične melodije, izjemno napisane skladbe in tudi ravno prava doza energije. Prav zaradi slednjega so Adamsa vzeli med svoje tudi tisti sicer bistveno trše usmerjeni ljubitelji rocka.

V naslednjih desetletjih je Adams na svojih albumih, ki jih je izdajal bistveno redkeje, svoj klasičen izraz odlično prilagajal takratnim modnim trendom, hkrati je vedno pazil, da ni izgubil svoje prepoznavnosti. Lani pa je izdal album, na katerem je bila večina predelav. Z njim ja hotel predvsem povedati, da se je nekoč rock igral skupaj s countryjem in r ‘n’ b-jem.

V luči raziskovanja starih časov je potrebno poslušati tudi Adamsov najnovejši album Get Up, na katerem se je povezal s producentom Jeffom Lynneom, ki je znan predvsem kot šef Electric Light Orchestra (ELO) in kot član super-zasedbe Traveling Wilburys. Njuno sodelovanje je izpadlo kot velikansko presenečenje. Adams je namreč močno zapadel pod Lynneov vpliv. Verjetno je sicer to storil namenoma, vendar kljub temu. Večina od zgolj devetih različnih skladb (dodane so še akustične različice štirih, op.) zveni kot ELO (ki se prav tako vračajo, op.) ali Traveling Wilburys. Se pa v tej prefinjeni stringy produkciji, občasnih, sicer zelo prikritih ELO večglasjih in tistih značilnih beatlovskih Lynneovih aranžerskih akrobacijah, ki so močno izpostavljene, še vedno sliši, kako dobre skladbe so napisali Adams in ekipa. To se še posebno dobro sliši na akustičnih različicah.

Škoda, če bi Adams te pesmi zapakiral v moderna zvočna okolja, bi imel vsaj pet velikanskih uspešnic, tako pa bo verjetno tudi veliko njegovih malce mlajših fanov začelo raziskovati, kdo, za vraga, so ELO.
 

Jegulja - končno svež slovenski stoner rock bend
Bruce Springsteen pripravlja obogateno različico albuma The River
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm