Cee-Lo Green – Heart Blanche (2015)

TIP: Brezhibna pop soul plošča, ki bo “šla mimo” zaradi neumnosti avtorja.

ceelo300

Cee-Lo Green je kontroverzni pevec, raper, igralec in poslovnež. Kariero je začel v odlični southern hip hop zasedbi Goodie Mob, dokončno pa je nase opozoril pred slabim desetletjem, ko je bil član dueta Gnarls Barkley, ki je med večne pop klasike prispeval skladbo Crazy. Kasneje je Cee-Lo Green sodeloval s producentom Danger Mouseom, zadnjih nekaj let pa deluje kot solist.

Heart Blanche je njegov peti album, na katerem boste našli marsikatero zanimivo skladbo. Slogovno precej pestre skladbe povezuje briljantna pop logika, ki je do neke mere bližja osemdesetim, kot današnji miselnosti. Vendar Green in ekipa v precej klasično zastavljene skladbe vešče vnašajo sodobne, če ne že kar najmodernejše zvočne in aranžmajske prijeme. Središče vsega je Greenov fantastičen vokal, ki odlično učinkuje tako v čistih pop skladbah, kot v discu, soulu, r’n’b-ju in celo gospelu.

Heart Blanche pa očitno ne bo tako uspešen album, kot so bili njegovi predhodniki. Cee-Lo Green je bil leta 2012 pogojno obtožen omamljanja in nadlegovanja neke ženske. Krivdo je zanikal, se je pa na sodišču in twitterju zagovarjal res neumno, kar je, kot kaže, izbilo dno pri njegovih oboževalcih, ki so bili pred tem nemalokrat soočeni z njegovimi zamujanji na nastope ali predčasnimi odhodi z odra. Da o njegovi, blago rečeno, nerodni spremembi besedila Lennonove Imagine na novoletnem nastopu na Times Squareu v New Yorku leta 2011 sploh ne govorimo. Green je znan po presunljivo iskrenih besedilih, a na tem albumu o vsem zgoraj naštetem ni spregovoril. Morda so mu oboževalci zamerili tudi to. Vsekakor je bilo pomanjkanje profesionalnosti in včasih tudi korektnosti v njegovem primeru že čisto dovolj velik dejavnik, ki je bolj ali manj povsem zasenčil njegov nesporni talent redko, slišano virtuoznost in tudi kopico zelo dobrih skladb na tem albumu.

Sinead O'Connor v bolnišnici po poskusu samomora
Z uličnimi videospoti za vrnitev kluba Trainstation
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm