Še en rušilec naših najsrditejših orto rockerjev D KOKKs

“Družinski” bend predstavlja novo skladbo Freya.

D KOKKs so odličen bend, zbran okoli članov družine Petelin. Njegova posebnost je med drugim tudi, da ga sestavljajo pripadniki več generacij, ki so stari od 24 do 61 let. Zaradi te starostne razlike se v bend stekajo zelo različne prakse in izkušnje. Vsem članom pa je skupna strast do zares energičnega, neukročenega kitarskega rocka.

D KOKKs so med 2014 in 2016 napisali okoli 30 skladb in jih uspešno nažigali na koncertih in festivalih po vsej Sloveniji. Zdaj udarjajo z novo skladbo, katere naslov je Freya. Gre za še en njihov svojstveno srdit in vnetljivo zastavljen rock rušilec, strahovitega riffa, diverzantskih basovskih vdorov, mogočnega ritma in potentne, a hkrati čutne vokalne interpretacije. D KOKKs na eni strani raziskujejo tiste najbolj prvinske vzvode rocka, hkrati pa ima Freya igrivost rock’n’rolla, težo in silovitost metala, pregretost hard rocka, samouničujočo noto punka, a tudi doslednost modernega rocka. Zaradi “družinske” narave benda in kritične, protivojne in ekološke tematike besedila je v skladbi tudi nekaj plemenskega in nekaj pogansko / vikinško bojevitega.

Bend, v katerem so: pevec in glavni avtor Anže Gallus Petelin, bobnar Milan Petelin, basist Mr. G in kitarista Janko Šali in Boštjan Sevnik, je za Freya posnel tudi odličen videospot.

Anže Gallus Petelin pa je o skladbi, katere producent je bil Sergej Pobegajlo (Gora, Billysi, Krom, Bombe …), povedal: “Freya je zgodba o resnici, resnici sveta …, je ogledalo človeku in refleksija človeštvu. Freya je lepota neskončnega in žalost točke. Je poljub in odmevajoči krik nemočnega, je solza sreče in deroča reka. Je zgodba o upanju, o nesmislu bojevanja ’matere’ in človeka. In nenazadnje je zgodba o ljubezni, o nežnem šepetanju življenja. Vsi smo Freya in vsi smo nič. Rojstvo.”
 

Bajaga je sam s kitaro naredil lepo napoved za koncert v Hali Tivoli
Dan D z motnjo do novega presežka
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm