D KOKKs in gosti Neisha, Buco in Rous v siloviti akciji

Tektonska power balada je izjemen primer uspelega sodelovanja benda, gostov in producenta.

D KOKKs, morda naš najsilovitejši rock bend, po tribalni orto-rock zabijanki Freya navdušuje z novo skladbo, katere naslov je Sama. V osnovi je skladba klasična rock balada, vendar je interpretirana, odigrana in posneta s takšno intenzivnostjo, da učinkuje kot najhujši rockerski killler. Skladbo krasi brutalen kitarskih riff, ki zveni, kot da bi ga naredil kateri izmed velikih kitarskih revolverašev iz druge polovice sedemdesetih. Glavni vokal je prvinsko potenten, spremljevalni, pri katerih je pomagala tudi Neisha, pa so bombastično vzneseni. Ritem je nekje med težko rock balado in zavitim blues kotaljenjem. Svoje sta dodala še druga dva izvrstna gosta in producent. Tomaž O. Rous (Siddharta) je “do konca nažgal” orgle hammond. Bobnar Martin Janežič Buco (Sausages, Hamo & Tribute 2 Love) pa je prispeval nekaj tolkalskih vložkov. Producent Dejan Radičević je maksimalno navil zvok, a hkrati ohranil vso izvorno surovost posnetka.

Sama je izjemen primer uspelega sodelovanja benda, gostov in producenta. Anže gallus Petelin, kolovodja D KOKKs, sicer diplomirani slikar, je dodal tudi nekaj svojih likovnih del, ki jih je v art video kolaž zlepila Hedvika Petkovšek.

Neisha in Dejan-Radičević (mešana tehnika na papir – Anže Gallus Petelin)

Radičević je o skladbi povedal: “To je komad, ki je želel potovati nekam blizu, pripotoval pa je daleč na drugi konec sveta. Takšno je tudi moje sodelovanje z bendom. Pod navidezno robato, okorno glasbeno zunanjostjo, se skriva globok bazen ekspresivnosti, ki je v Sama privrel na površje.”

Neisha pa je dodaja: “Iskrena in pristna izvedba ter super energična vokalna interpretacija poskrbita za instantno naelektrenost čutil. Od polnosti zvočnega spektra od prve do zadnje sekunde pa zvočniki kar trgajo. In to tako kot je treba! Kakor radi rečemo mi iz sveta rokenrola: ’Vsega preveč je ravno dovolj.’”

Poglejte in poslušajte:
Sama
Freya
 

Umrl je Mark Hollis, vodja britanskih synt-pop novo-romantikov Talk Talk
Mamuti so tu! Pripravite se na dozo zadetega hi-iq stoner funka!
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm