David Guetta uporabil milijon glasov za nogometno himno

Oboževalci so preko posebne aplikacije odpeli del himne za UEFA EURO 2016.

David Guetta

Nogometna zveza UEFA in cenjeni francoski DJ in producent David Guetta so potrdili, da je več kot milijon nogometnih navdušencev odpelo delček skladbe This One’s For You, ki je himna letošnjega evropskega nogometnega prvenstva, ki bo v Franciji.

“Hvala milijonu oboževalcev, ki so snemali z mano,” je povedal Guetta in dodal, “takšnega sodelovanja ni bilo še nikoli. Hotel sem poskusiti nekaj posebnega in oboževalce postaviti v središče uradne skladbe EURA 2016. Ko sem lani poslal poziv, da snemajo z menoj, nisem vedel, kakšna bo reakcija, ampak odziv oboževalcev iz vsega sveta je bil neverjeten. Preostalo mi je le, da sem vse skupaj zmiksal.”

Resnici na ljubo, se v sami skladbi, v kateri gostuje pevka Zara Larsson, ne sliši ravno najboljše tega, da na njej poje milijon ljudi. Vseeno pa je akcija vredna vseh pohval. Posnetke nogometnih navdušencev in fanov DJ-ja bodo organizatorji predvajali tudi na stadionih ob vsakem danem zadetku in tudi na ta način pripomogli h kar se da posebnem vzdušju na tekmah.

Guetta bo skladbo This One’s For You premierno v živo izvedel 9. junija na velikem brezplačnem koncertu v samem centru Pariza. Himno bo izvedel tudi dan kasneje na uradni otvoritvi prvenstva in seveda na zaključni slovesnosti, ki bo 10. julija.

David Guetta je najbolj prodajan DJ / producent na svetu. Sodeloval je s številnimi vrhunskimi glasbeniki, med drugim tudi s takšnimi, kot so: Akon, The Black Eyed Peas, will.i.am, Fergie, Kelly Rowland, Madonna, Lil’ Wayne, Kelis, Kid Cudi, Estelle, K’Naan, LMFAO, Flo Rida, Rihanna, Sia, Nicki Minaj, John Legend, Usher, Emeli Sande … Guetta je prodal je 9 milijonov albumov in 40 milijonov singlov. Na raznih streaming servisih je bilo za njegove skladbe že več kot dve milijardi zahtevkov, na YouTubeu ima 4,3 milijarde ogledov. Ima več kot 55 milijonov fanov na Facebooku in štiri milijone sledilcev na Instagramu. Prejel je tudi 23 glasbenih nagrad.
 

Evrovizija 2016 iz malo drugačnega zornega kota
Whitesnake 12. julija Ljubljani
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm