David posnel prvo slovensko rap skladbo v ritmu valčka

Skladbi je naslov Klasika. V videu zanjo se raper “spopade” s sabljačico.

David, cenjeni hip hop artist mlajše generacije, po zaključku projekta D Base, v katerem sta sodelovala še Benjamin Dolić in 9ka, predstavlja svojo novo skladbo z naslovom Klasika. Pesem je v vseh pogledih neobičajna.

Narejena je v tričetrtinskem taktu, ki je značilen tudi za valčke. No, David je pošteno sesul poudarke, tako da boste v novi skladbi težko našli groove pesmi Slovenija, od kod lepote tvoje ali Na lepi modri Donavi.

O sporočilu pesmi je vse popularnejši raper povedal: “Priljubljenost hip hop in rap kulture pri mladih poslušalcih ponovno narašča. Rap na sceni postaja vse bolj prodoren in si zasluži svoj prostor oziroma več pozornosti.” David še dodaja, da je tudi rap umetnost in da je hip hop kultura tista, ki zelo močno povezuje mlade.

Poseben je tudi video skladbe Klasika. V njem nastopajo Davidovi glasbeni prijatelji in zvezdniki naše scene, Klemen Klemen, Trkaj, Murat, Skova, Alex Volasko in Flamie. David, ki je tudi velik zagovornik športa in avtor nove himne Nogometnega kluba Olimpija, je svojo “tovrstno pripadnost” v spotu prikazal s sabljaškim dvobojem. Njegova “nasprotnica” je bila kar Eva Jeza, državna prvakinja v sabljanju z mečem in floretom.
 

Debeli precjednik / Mašinko - Godina majmuna - Majmun godine (split EP) (2016)
In Flames - Battles (2016)
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm