Še tretja mojstrovina novomeških Deadly Smile

Artistični alter kreativci tokrat navdušujejo s počasno skladbo in izjemnim razumevanjem akustike.

Narediti skladbo, ki zveni naelektreno rockersko in intenzivno brez “hude elektrike” in navitih ojačevalcev, je izziv, ki so mu kos le redki. Še manj pa je takšnih, ki jim pri tem uspe ohraniti še toplino akustičnih instrumentov.

Deadly Smile z vsem tem nimajo težav. Po izvrstnih singlih Inside My Head in Although zdaj predstavljajo izrazito moderno zastavljeno in pravoverno počasno skladbo. Namenoma ni bil uporabljen izraz balada, saj njihova nova skladba z naslovom Broken Dove presega pomen te oznake.

V skladbi se prepletata pritajena, a vseskozi prisotna grunge zvočnost z zasanjano, skoraj pinkfloydovsko psihedelo, modernorockerska brezizhodnost z brezčasno magijo starega rocka ter akustika s pridušenimi električnimi kitarami. In tu je še izjemna, skoraj filmsko usodna vokalna interpretacija, besedilo, ki je čista poezija, pa sijajno postavljena melodija, kanček alt-country odpadništva, akustične kantavtorske brezmadežnosti in avtorskega nadrealizma. Skladba zveni rocersko prvinsko, a hkrati skoraj simfonično orkestralno bogato.

Vse to so Deadly Smile podkrepili še z artističnim tribalnim videom, v katerem nadaljujejo z izgradnjo svojevrstne vizualne estetike.

Broken Dove je ena najlepših in najboljših slovenskih počasnih pesmi sploh. Sodeč po izjemnosti vseh treh skladb, ki so jih Deadly Smile do zdaj objavili, se kaj lahko zgodi, da bo njihov album presežek, kakršnega pri nas še ni bilo.

Preberite še:
Še en biser novomeških alter artistov Deadly Smile

Deadly Smile, novo zanimivo ime novomeške scene
 

Uriah Heep - Living The Dream (2018)
Prešernova štirivrstičnica v novi skladbi benda Outsider
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm