Demi Lovato – Tell Me You Love Me (2017)

TIP: Ih, kako relativne so zadeve v glasbenem poslu.

Pred slabimi tremi leti je zdaj petindvajsetletna ameriška pop zvezdnica Demi Lovato pospremila izid albuma Confident z ganljivo zgodbo o tem, kako se je reševala iz globoke osebne krize. Ko je pripravljala svoj novi album Tell Me You Love Me, pa je dejala, da želi na njem zveneti bolj soul. Razpravljala je tudi o zrelosti in posledično tudi o tem, da bo naredila album, s katerim bo dokončno opravila s preteklostjo najstniške pop zvezdnice.

Samo enkrat lahko ugibate, katera zgodba je bolj vžgala. In prav nič ni pomagalo, da je Tell Me You Love Me dvakrat boljši album od predhodnika. Še več Confident je vsaj dvakrat uspešnejši od novega albuma.

Če primerjate naslovnici obeh albumov, boste morda najlažje opazili razliko. Fotografijo “našponane” pop lutke, ki izziva, iz predhodnika, je zdaj “zamenjal” nadvse realističen črno-beli portret, katerga sporočilo je povsem jasno: “Takšna sem v resnici!”

In resnična Demi Lovato je sijajna. Če je morda še kdo dvomil o njenih pevskih sposobnostih, po tem albumu zagotovo ne bo več. Demi je za razliko od predhodnika tokrat osredotočena, jasna in odločna. V izražanju pa je zdaj pristna in nič več zadržana. Vse to se na novih skladbah še kako pozna in predvsem sliši.

Demi tokrat predstavlja vrhunski, precej elektronski pop z močnimi retro, R&B in gospel poudarki. Predvsem nekaj uvodnih skladb je tudi dokaj moderno zaključenih, vendar na precej manj agresiven način, kot je to te dni v navadi. V osnovi pa so Demi in producenti bolj ciljali na tisti zdaj že splošno sprejeti ameriški pop, ki je nastajal v prvi polovici tega desetletja. Tu in tam pa se Demi spomni tudi barvitosti in vedrine popa osemdesetih, kot tudi bolj novodobnega synth popa.

Vsekakor je Demi je svojo napoved uresničila in naredila zelo kakovosten album, s katerim nagovarja precej širši krog občinstva, kot ga je v preteklosti. Škoda, da se le-to ni odzvalo, kot bi se lahko.

Demi na novem albumu ostaja v modernih trendih, hkrati pa uspeva ustvariti tudi nekaj tiste tiste brezčasne magije popa. Tell Me You Love Me je zelo prijeten, velikokrat modno upočasnjen in ne preveč zahteven pop album, kar pa niti slučajno ne pomeni, da se ga ne da poslušati v nedogled.
 

Znani vsi nastopajoči festivala Druga godba 2018
Kitarski mag Richie Kotzen prihaja v Ljubljano
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm