Dežurni krivci ob 20. obletnici udarjajo s krimi-triler spotom

Video za odlično novo skladbo Lačni psi je posnel mojster grozljivk Vitomir Kaučič.

Brezkompromisni prleški grunt rockerji Dežurni krivci iz Svetega Jurija ob Ščavnici so že dvajset let eni najboljših na slovenski (neodvisni) rock sceni. Ob častitljivi obletnici so izdali novo skladbo, ki nosi naslov Lačni psi. Pesem je kitarska moderno-rockerska orto rock ’n’ rollarsko nastrojena zbijanka, ki ima tako nekaj garažne surovosti, kot tudi alternative prefinjenosti.

Bend je za skladbo posnel tudi odličen videospot, ki ga je režiral Vitomir Kaučič, znani prleški režiser grozljivk. V nekaj manj kot štiriminutnem spotu se odvije napeta krimi-triler zgodba za cel celovečerec. Video je poln za tega režiserja značilnih prizorov streljanja, avtomobilskih pregonov, krvi, zlih namenov in akcije, ima pa tudi nekaj ikonografije grozljivke. Vse to skupaj z navito glasbo deluje izjemno.

Dežurni krivci so za prihodnje leto končno napovedali svoj novi album, ki bo njihov prvi po odličnem albumu Fakti iz leta 2013. Lačni pa je prva skladba, ki jo je bend naredil zanj. Album bodo posneli z avstrijskim producentom Hannesom Jaecklom. Pri oblikovanju zvoka bo pomagal tudi njihov tonski tehnik Štefan Kovač – Pipi. Njihov peti, zaenkrat še nenaslovljeni album bo izšel pri založbi God bless this mess.
 

Motörhead - Under Cöver (2017)
Miley Cyrus - Younger Now (2017)
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm