Divjaški rockerji Britof imajo vse razen spokojnosti

Odbiti slovenjegraški trio bo 3. junija izdal istoimenski prvenec.

Britof, neizprosni peklenski trio iz Slovenj Gradca, ki ga sestavljajo Alex (Savage Semen, ex-Rollin’ Bastards, ex-ZMP) na bobnih ter vokalu, Kokta (Savage Semen, ex-ZMP) na basu in Pok (Up Yours, ex-ZMP) na kitari, je te dni predstavil svojo prvo skladbo Soulless, ki je vse kaj drugega, kot obljublja ime benda. Britof so vroč, brezkompromisno težek rock bend, ki se naslanja na zatolčeno doom atmosfero, stoner raztrganost, pogubni rock ’n’ roll in prvinski retro heavy metal. Soulless je nekaj posebnega tudi zato, ker se v njej prepletajo počasna mračna kotaljenja in nemirno hitro metalurško rock ’n’ roll nažiganje. Če je ta skladba, s katero bend napoveduje svoj istoimenski prvenec, nekakšen singel, potem si lahko od albuma obetamo veliko.

Britof, ki svojo glasbo imenujejo graveyard rock ‘n’ roll, zvenijo surovo in neposredno tudi zato, ker so skladbe posneli v živo oziroma kot so v svojem slogu zapisali na svoji Facebook strani: “Drgač smo posneli ceu band naenkrat …, brez kakih nasnemavanj pa podobnih pi****ij …, no, edin kitara .., da se čuje mal jače😎.”

Skupina bo svoj prvi album Britof uradno predstavila 3. junija na koncertu v klubu Špajz v Slovenj Gradcu, kjer bodo večer ostružili še Jegulja in Vigilance.
 

Trije kralji SLO rapa na turneji po slovenskih gradovih
Gorillaz - Humanz (2017)
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm