Prihaja morda najbolj ambiciozen album metal kraljice Doro

Metal himna, predelavi, gostovanja, heavy killerji, balade …. vsega bo!

Legendarna nemška heavy metal pevka Doro bo 17. avgusta izdala svoj novi album z naslovom Forever Warriors, Forever United. Ta dvojni album bo sicer že 20. v njeni karieri. Na njem pa bo kar 25 novih skladb. “Kljub velikemu številu skladb na albumu ne bo mašil. To ne bo običajni dvojni album, prej gre za dva njena solo albuma v enem,” so v sporočilu zapisali izdajatelji njenega album v založbi Nuclear Blast. Iz sporočila gre razumeti, da bo album razdeljen na bolj orto-metalski del in na bolj “čustveni” del, v katerem metal kraljica poje o prijateljstvu, trajnih in globokih vezeh, ljubezni in podobnem.

Na Forever Warriors, Forever United bo cela vrsta zanimivih skladb. Prvi singel bo ultimativna metal himna All For Metal, na kateri so sodelovali tudi švedski power tolovaji Sabaton, pevca Mille iz thrash legend Kreator in Chuck Billy iz drugih thrash legend Testament ter tudi pokojni pevec Warrel Dane (Sanctuary, Nevermore…). “To bi bila lahko nova All We Are,” je povedala Doro, “idejo zanjo sem dobila na lanskem festivalu Wacken Open Air in od takrat smo jo intenzivno razvijali.” All We Are je sicer stadionska himna njenega nekdanjega benda Warlock in tudi nosilna skladba njihovega zadnjega albuma Triumph And Agony iz leta 1987, ki ga ob 30. obletnici njegovega izida Doro v celoti odigra na svojih letošnjih koncertih.

Na novem albumu bosta tudi dve skladbi, ki ju je Doro posvetila svojemu pokojnemu velikemu prijatelju Lemmyju. Prva bo Lost In The Ozone, predelava skladbe njegovega benda Motörhead. Druga pa Living Life To The Fullest, o kateri je Doro povedala: ” Z letalom sem se peljala na Lemmyjev pogreb in naenkrat mi je na misel prišla melodija in nato še besedilo. Lemmy mi izjemno veliko pomeni. Nato je šlo vse po ustaljenem postopku. Takoj, ko je ideja dozorela, sem sredi turneje in nastopov pohitela v studio, da sem ohranila svežino in tisto prvinsko energijo skladbe.

Na albumu bo še ena predelava, in sicer včasih kar malce pozabljeni klasik, sicer sijajna skladba Don’t Break My Heart Again skupine Whitesnake. Njihov zdajšnji kitarist Doug Aldrich pa je tudi gostoval na Na Forever Warriors, Forever United. Prav tako tudi nekdanji kitarist Warlock Tommy Bolan. “Doug je sijajni kitarist in res prijazen človek. Takoj se je zagrel, ko je izvedel, da bo sodeloval na albumu. Prispeval je strupen solo,” je povedala Doro in dodala, “Tommy je moj dobri stari prijatelj. Na odru je prava pošast, v studiu pa neusahljiv izvor energije. Whitesnake pa so eni mojih večnih favoritov. Moj prvi bend se je imenoval Snakebite.”

Med ostalimi skladbami tega zelo ambiciozno zastavljenega albuma velja omeniti še drugi singel If I Can’t Have You, No One Will, na kateri je z Doro pel Johan Hegg, kolovodja melodičnih švedskih viking death metalcev Amon Amarth.

Kot je že v navadi, bo na albumu tudi ena power balada v nemščini.
 

Foto-utrinki: Simfonična ekstaza 2
Skijaš i jeti, glasbeno presenečenje na Ani Desetnici