Dua Lipa – Dua Lipa (2017)

TIP: Čuten, inteligenten, super-moderen, kristalno čisti pop.

Britanska pevka Dua Lipa pooseblja vse tisto, kar krasi najnovejši val bodočih velikih pop zvezdnic, ki se predvsem v tem, da ne igrajo na karto seksualnosti in škandalov, bistveno razlikujejo od prejšnjih generacij. Enaindvajsetletna Dua, potomka kosovskih staršev, se podobno, kot večina današnjih mladostnic ukvarja predvsem sama s sabo. Že od petnajstega leta, ko je začela na YouTubeu objavljati posnetke, s katerimi je hotela opozoriti predvsem na moč in lepoto svojega glasu, pa vedno poudarja tudi pomembnost trdega dela in odločnosti.

Dua je skoraj leto dni prestavljala izid in dodajala skladbe, da bi na albumu kar najbolje predstavila tisto, kar je. Zaradi tega je na njem kar šest singlov – uspešnic, ki jih je objavila še pred izidom, kar pa ne pomeni, da ste najboljše z njega že slišali. Na luksuzni izdaji tega albuma je namreč kar 17 skladb, od katerih ni niti ena mašilo oziroma nobena skladba ni pod nivojem.

Pri nastajanju albuma je Dua Lipa sodelovala s številnimi velikimi in izvrstnimi producenti, skladatelji in glasbeniki in tako naredila zares impresiven album čistega popa. Za razliko od večine današnje tovrstne produkcije se Dua prav v vseh skladbah drži čiste pop vibracije, tako na njem ni kakšnih pretiranih plesnih, raperskih, R&B-jevskih ali “senti-menti” izletov, kar pa niti najmanj ne pomeni, da teh prvin na albumu ni.

Album je nadvse prijeten pop z obilico vrhunsko postavljenih elektronskih zvokov in super-modernih aranžmajskih in produkcijskih rešitev. Poleg te ultra-moderne elektronske vibracije imajo skladbe tudi nekaj vznesenosti, prefinjenosti, dinamike. šarma in skladateljske “pravilnosti” klasičnega starejšega britanskega popa iz časov, kot se Dua še ni niti rodila.

Zbrati toliko kakovostno povsem enakovrednih skladb na enem albumu je še posebej v popu prava umetnost. Dua pa se na njem predstavlja kot izvrstna in zelo zrela pevka in tudi kot zelo inteligentna avtorica in izvajalka.

Dua Lipa je brezhiben pop album z neomejenim rokom trajanja, ki je poleg tega primeren za skoraj vsako priložnost.
 

Gušti: "Pogrešam pozitivno nagruvan komad z moškim vokalom."
Brezplačni prvi dan festivala GorA RockA 2017
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm