Ed Sheeran se po letu dni vrača na sceno

Letos je izdal dve novi skladbi in za marec napovedal novi album ÷.

Foto: Greg Williams

Petindvajsetletni Ed Sheeran, verjetno najboljši britanski avtorski pop izvajalec nove generacije, se je po velikanskem uspehu njegovega zadnjega albuma x iz leta 2014 za leto dni umaknil z družbenih omrežij in iz javnosti. Prav tako ni izdal nobene svoje skladbe.

1. januarja pa je objavil videoposnetek lista z napisom “Nova glasba pride v petek.” Naslednji dan je objavil še video s pobarvanim listom papirja, na katerem je bil narisan znak ÷. Oba ovitka njegovih prejšnjih albumov imata enobarvno podlago in matematični znak za naslov. Tako bo tudi tokrat. Sheeran je v barvo svojega novega albuma že spremenil svoje profile na družabnih omrežjih. Na akustični kitari pa že kaže znak za deljeno. Album ÷ bo izšel 3. marca.

6. januarja sta izšli tudi dve njegovi novi skladbi, in sicer Shape Of You in Castle On The Hill. Sheeran pa je tudi potrdi, da bo poleti nastopil na slovitem britanskem festivalu Glastonbury.

Ed Sheeran je brez vsakega dvoma eden najbolj uspešnih in nadarjenih pop zvezdnikov tega trenutka. Prodal je že 22 milijonov albumov, zabeleženih pa ima kar 4,7 milijarde zahtev na Spotifyju in 3,5 milijarde ogledov na njegovem YouTube spletišču. Je tudi večkratni dobitnik Grammyja in nagrade BRIT. Leta 2015 je bil po reviji Forbes na 27. mestu lestvice slavnih oseb, ki so največ zaslužile.
 

Gotthard - Silver (2017)
Debeli precjednik / Mašinko - Godina majmuna - Majmun godine (split EP) (2016)
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm