Jesensko dogajanje: SLO scena

Super kratke, a zato nič manj pomembne in zanimive novice z naše glasbene scene.

Foto: Marko Alpner

Elitni blues velemojstri HAMO & TRIBUTE 2 LOVE naj bi že končali novi album. Kdaj bo kaj z naslednika odličnega 3P na voljo, še ni znano.

Pevec NEJC LOMBARDO s ponovno oživljeno skupino LOMBARDO snema prve nove skladbe, katerih producent je Dejan Radičević. Bend sestavljajo sami odlični glasbeniki, sicer znani tudi po delovanju v skupinah, kot so: FLIRRT, 3ČELOS, RattleSnake, BOGUNOV in MINISTRI.

NEISHA je objavila še zadnji singel svojega še vedno aktualnega albuma Vrhovi. Besedilo za balado Neko drugo tisočletje je napisal Jernej Dirnbek iz MI2. Pevka in klaviaturistka je za skladbo posnela tudi videospot, o katerem je povedala: “Nič kiča nisem hotela … le estetsko vizualizacijo, ki podpira sporočilo … naj govori glasba.”

Ko smo že pri MI2 oziroma po novem M!2 (zakaj bi se zmišljevala le JAY Z in P!NK, op.), legende iz Rogatca pripravljajo novi album, katerega naslov bo Črno na Belem. Izšel pa bo, kot navajajo: “Ko bo notranji del ovitka napolnjen s seznamom skladb.” Čista jeba!

Odbiti slovenski stoner tolovaji JEGULJA so začeli snemati novi album. Zakaj odbiti, preverite na njihovem izvrstnem prvencu Darkest Light, ki ga lahko še vedno brezplačno dobite na bandcamp strani benda. Seveda so dotacije nadvse zaželene.

Pevka MAJA KEUC je posnela glavno skladbo našega novega mladinskega hit filma Gajin svet, ki ga je režiral Peter Bratuša. Glasbo za pesem z naslovom Ujemi srce je napisal Sebastijan Duh, sicer tudi avtor vse glasbe za film, besedilo pa Rok Vilčnik. “Zelo sem bila vesela povabila k sodelovanju pri pesmi Naredi srce. Sebastijan Duh in Rok Vilčnik sta namreč ena mojih najljubših avtorjev v slovenskem prostoru in je zmeraj užitek sodelovati z njima. Zelo mi je všeč vsebina filma in tudi vsebina naše naslovne pesmi, zato upam, da se bo dotaknila tudi poslušalcev oziroma gledalcev,” je povedala Maja.

Izvrstni prog, heavy, hard rock bend TRIVIA, ki sta ga ustanovila legendarna brata Slavko in Marjan Lebar (IZVIR, PREDMESTJE, 12. NASPROTJE, SPIN, MORNING FIRE, REGULUS), je podpisal za založbo Dallas Records. Začetek sodelovanja bodo obeležili z novim singlom, ki izide kmalu.

INDIGO, samosvoja, multi-žanrska zasedba iz v zadnjem avtorsko času avtorsko izjemno živahne novomeške scene, pripravlja EP. Zasedba prekaljenih glasbenih mačk in mačkov (Maj Valerij (TORUL), Anja Pavlin (TRETJI KANU), Anže Čuček) in Petra Penka, producentskega guruja iz ozadja, se je po kreativnem premoru vrnila z atraktivnim nastopom na letošnjem izboru za pesem Evrovizije. Duh največjega evropskega glasbenega tekmovanja je nato nadaljevala z izjemno predelavo Tih deževen dan (1 X BAND). Ena naših največjih evrovizijskih skladb je tako istočasno po rokerski skupine DreamOn dobila še čudovito, kaleidoskopsko sanjavo, dark deep elektronsko različico.

FLORA & PARIS so izdali novo skladbo Rosario, prefinjeno akustično stvaritev z rahlim latino pridihom in drobcenimi jazzy vložki. Skladbo je napisal ustanovni član Matej Fele, ko je s skupino ORLEK, v kateri tudi igra, gostoval v Južni Ameriki. S takratnim trobentačem Janom sta v avli hotela v Rosariu preigravala glasbo. Besedilo, v katerem je strnil vtise utripa tega argentinskega mesta, je kasneje napisal doma. Rosario je peta skladba, ki jo je skupina posnela z novim pevcem Žanom Libnikom.
 

Dan D z motnjo do novega presežka
Kevin Koradin: pop po zadnjih trendih z lepim rock nastavkom
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm