Eminem je v Angliji zdaj “večji” kot Abba in Led Zeppelin

Postal je prvi z devetimi zaporedno izdanimi albumi na prvem mestu britanske lestvice.

Eminem, kljub temu da sta njegova zadnja dva albuma daleč pod ravnjo prejšnjih, še naprej uživa brezpogojno podporo svojih številnih oboževalcev in še naprej ostaja nesporni kralj rapa. S svojim nenapovedanim, pravkar izdanim albumom Kamikaze se je uvrstil na prvo mesto britanske lestvice in s tem postal prvi izvajalec, ki mu je to uspelo z devetimi zapored izdanimi albumi. Zdaj je sam na prvem mestu, ki si ga je prej delil z britanskimi rock giganti Led Zeppelin in švedskimi pop velikani Abba.

Slednjim se je na vrh z osmimi zaporednimi izdajami uspelo uvrstiti leta 1982 s petimi studijskimi albumi in tremi kompilacijami. Za dosežek so potrebovali vsega šest let. Zeppelinom je enak dosežek uspel leta 1979 s sedmimi studijskimi in enim koncertnim albumom. Zanj pa so potrebovali deset let. Emiem je za izenačenje potreboval kar 17 let, slabo leto več pa za to, da je rekord izboljšal. Dosegel pa ga je z zadnjimi osmimi studijskimi albumi in eno zbirko.

Mega popularni raper je novico o britanskem rekordu komentiral v svojem slogu. Dejal je: “Ali to pomeni, da se zdaj lahko imenujem sir Eminem?”

Tudi v rodnih ZDA gre Eminemu odlično. Tudi tam je s Kamikaze z brutalno dobrim ekvivalentom 434.000 prodanim albumom, od tega 252.000 prodanimi CD-ji in LP-ji, gladko osvojil prvo mesto tamkajšnje lestvice albumov. To je tamkajšnji četrti najboljši “prvotedenski” prodajni rezultat letos. Prodaja novega albuma je skoraj dvakrat boljša od tiste, ki jo je 3. januarja dosegel s predhodnikom Revival.

Eminem, ki ima tudi v ZDA devet osvojenih prvih mest na tamkajšnji lestvici albumov, se je zdaj na petem mestu lestvice izvajalcev z največ No. 1 albumi v ZDA izenačil s country legendo Garthom Brooksom in rock titani The Rolling Stones. Na prvem mestu te prestižna lestvice so The Beatles s kar 19 No. 1 albumi, sledi JAY-Z (14), Bruce Springsteen in Barbra Streisand (11) in Elvis Presley (10).

Preberite še:
Recenzija albuma: Eminem – Kamikaze (2018)
Recenzija albuma: Eminem – Revival (2017)
Recenzija albuma: The Rolling Stones – Blue & Lonesome (2016)
ABBA po 35 letih posneli dve novi skladbi
Recenzija albuma: Jay-Z – 4:44 (2017)
Led Zeppelin so se ponovno zbrali. Žal samo za knjigo!
Led Zeppelin naj bi se zbrali za en koncert
So Led Zeppelin tudi na Stairway To Heaven zamolčali (so)avtorja?

 

Lenny Kravitz 27. aprila v Ljubljani
Lenny Kravitz - Raise Vibration (2018)