Super-pianistka Eva Švent Zadel se bo 9. 3. prvič predstavila kot rockerica

Zanimiv koncert s številnimi imenitnimi gosti bo v Kulturnem domu Postojna.

Eva Švent Zadel je v ZDA šolana pianistka, ki si služi kruh z igranjem v elitnih hotelih, med katerimi je tudi portoroški hotel Kempinski Palace.

Nedavno je odlična glasbenica napovedala nekaj iz čisto drugega filma – samostojni rock koncert! Na njem se ji bodo pridružili tudi njeni številni prijatelji in imenitni glasbeni gosti. Kaj točno pripravlja, pianistka zaenkrat, še ne izda. “Ko bo vse izpiljeno in pripravljeno, bom povedala,” je še dodala.

Eva Švet Zdel ni neznanka na naši rock sceni. Je velika ljubiteljica in podpornica rocka, pop rocka in tudi popa. Med glasbeniki ima veliko prijateljev, tako da bo prav zanimivo videti, koga vse je povabila. Seveda pa se z njimi ne samo druži, ampak velikokrat tudi igra. Tako je leta 2005 spremljala Oliverja Dragojevića na njegovem koncertu v Kopru. Nedavno je nastopila kot gostja benda Outsider na njihovem postojnskem “totalnem” rock koncertu. Med študijem in izpopolnjevanjem v ZDA je spoznala nekatere velike rock zvezdnike, kot sta Lemmy iz Motörhead in ex Skid Row frontman Sebastian Bach. Legendarni basist Billy Sheehan (Mr. Big, David Lee Roth, Talas, The Winery Dogs, Sons of Apollo …) pa je njen prijatelj. Na Musicians Institute v Hollywoodu, kjer je študirala, jo je med drugimi profesorji svetovnega kova poučevala tudi skladateljica, glasbenica in pevka Robin Randall, ki je zaslovela kot avtorica glasbe za legendarno 90s TV serijo Baywatch.

Koncert, ki ga ne gre zamuditi, je dobrodelen. Izkupiček Eva Švet Zdel namenja Društvu Sožitje Postojna, ki skrbi za otroke z downovim sindromom in drugimi posebnimi potrebami.
 

Nile Rodgers & Chic - It's About Time (2018)
Je na vidiku novi album The Rolling Stones?
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm