Fitz And The Tantrums – Fitz And The Tantrums (2016)

TIP: Sodobni avtorski pop s karakterjem + en kapitalni hit.

Fitz-And-The-Tantrums-2016

Fitz And The Tantrums so eni najboljših predstavnikov cvetoče scene neodvisnega ameriškega popa. Letošnjo pomlad so obeležili s kapitalnim hitom HandClap, zagotovo enim najresnejših kandidatov za pop skladbo leta. V tej pesmi sekstet, ki prihaja iz Los Angelesa, združuje praktično vse smernice svojega osemletnega delovanja. HandClap je zapeljivo ritmična mešanica nostalgičnega indieja, alternative drže, briljantnega popa, nabritega pop rocka, pisane elektronike, rahle neo soul vibracije in oblico modernih pop okraskov.

Ostalih deset skladb njihovega tretjega istoimenskega albuma sicer še zdaleč ne dosega HandClap, a je albumu vseeno vredno prisluhniti. Fitz And The Tantrums imajo redko slišan občutek za pop senzibilnost. So mojstri druženja starega in novega. Njihov občutek za obujanje pop in tudi pop rock senzibilnosti osemdesetih in devetdesetih je neverjeten, predvsem pa ni dolgočasen in predvidljiv, kot se to zgodi večini tovrstnih izvajalcev. Bend prav vsaki skladbi doda kaj modernega ali nenavadnega, kar samo kaže, da mu idej ne manjka. Edina dilema, ki jo ima skupina, je, “v kaj bo zavila” skladbe. Tokratni album je sicer precej bolj usmerjen v pop in moderno sintetiko, kar pa zelo dobrega vtisa niti malo ne pokvari.

Vsekakor bo zanimivo spremljati, ali bo bendu, katerega priljubljenost strmo narašča, uspelo preseči HandClap. Do takrat pa uživajte v tej nadvse simpatični iz zelo kakovostni plošči.
 

Bend Toxine pripravlja posebno razstavo v Sežani
Stray Train - Just 'cause You Got The Monkey Off Your Back Doesn't Mean The Circus Has Left Town (2016)
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm