Glasbene novice Slovenija in tujina

Guns N’ Roses, Demolition Group, The Rolling Stones, Beyoncé, Rihanna, Prismojeni profesorji bluesa, Justin Bieber, Drake, Kanye West, Fifth Harmony, Bruno Mars, Clemens, Tom Petty & The Heartbreakers, David Guetta, Run–D.M.C, Charli XCX, Rod Stewart, Phil Collins, Tove Lo, Xequtifz, Justin Timberlake, Pharrell Williams, Esma Redžepova, Greg Lake, King Crimson, Emerson, Lake & Palmer, Mick Jagger …

Axl Rose je na koncertu GUNS N’ ROSES v Mehiki povabil obiskovalce na oder, da razsujejo pinato, ki upodablja Donalda Trumpa. Pinata je lutka, ki jo morajo otroci razbiti s palicami, da se iz nje usujejo sladkarije. Obiskovalci so se nad papirnatim Trumpom pošteno znesli in tako pokazali, kaj si mislijo o številnih žaljivkah, ki jih je v zadnjih mesecih na račun Mehičanov izrekel ameriški predsednik.
 

Slovenski alter rock prvaki DEMOLITION GROUP so leta 2016 pretežno pripravljali skladbe za novi album. Po nekaj tradicionalnih decembrskih koncertih, na katerih bodo predstavili tudi nekaj novih skladb, se bo legendarni bend odpravil v studio.
 

BRUNO MARS je v enem samem dnevu prodal več kot milijon vstopnic za svoje koncerte, ki jih bo imel v okviru turneje 24K Magic World. Datume njegovih nam najbližjih koncertov najdete v napovedniku.
 

PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA so objavili prvi single s prihajajočega live albuma, ki so ga posneli na zdaj že slovitem koncertu v Križankah. Skladba nosi naslov Kitchen Girl. Bend pa se je ravnokar vrnil s turneje po ZDA, kjer je nastopal po manjših klubih.
 

Camila Cabello je takoj po izteku pogodbe zapustila uspešno žensko pop R&B skupino FIFTH HARMONY, ki jo je pet najstnic ustanovilo na ameriškem X-Factorju leta 2012. Ostala dekleta bodo nadaljevala brez nje in ne bodo iskala zamenjave.
 

Mick Jagger, pevec THE ROLLING STONES, ki so nedavno izdali novi album Blue & Lonesome, je pri triinsedemdesetih letih še osmič postal očka. Dečkova mati je devetindvajsetletna ameriška balerina Melanie Hamrick, ki jo je Jagger spoznal potem, ko je njegova dolgoletna spremljevalka, ameriška modna oblikovalka L’Wren Scott, s katero je bil trinajst let, leta 2014 storila samomor.
 

Pevec CLEMENS je te dni predstavil precej plesno obarvano pesem Light It Up, o kateri je povedal: “Zgodba govori o kemiji dveh ljudi, ki se le s težavo upreta drug drugemu in že en sam pogled je dovolj, da preskoči iskra.”
 

BEYONCÉ je dobila kar devet nominacij za Grammyja 2017, po eno manj pa RIHANNA, DRAKE in KANYE WEST.
 

Pop in elektronski zvezdniki vse bolj izrivajo rock izvajalce tudi na velikih festivalih. DAVID GUETTA bo skupaj s hip-hop legendami Run–D.M.C zvezda enega dne slovitega festivala Isle Of Wight. JUSTIN BIEBER pa bo ena od zvezd festivala British Summer Time 2017 Hyde Park. Festivala sta zanimiva tudi zato, ker se bodo na njiju na koncertne odre vrnile tri velike legende. Na prvem se bo po dolgem času predstavil ROD STEWART, na drugem pa prvi dan festivala PHIL COLLINS in zadnji dan TOM PETTY & THE HEARTBREAKERS.
 

Pevka TOVE LO je posnela vroč polurni film z naslovom Fairy Dust, s katerem na blago rečeno samosvoj način reklamira svoj novi album Lady Wood.
 

Sodišče v ameriški zvezni državi New York je razsodilo, da za skladbe, ki s bile posnete pred letom 1972, ni potrebno plačevati pravic za javno predvajanje.
 

Odlična slovenska funk zasedba XEQUTIFZ po petih letih avtorskega premora predstavlja novo skladbo, ki nosi naslov Pazi, da bo prav (Life Is What You Make It). Skupina je ponovno pokazala, da zna ustvariti izjemen in prepričljiv groove.
 

JUSTIN TIMBERLAKE napoveduje, da bo njegov novi album, katerega producent je ponovno PHARRELL WILLIAMS, “udaril med oči”. “Za razliko od mojih prejšnjih dveh, ob katerih si zaprl oči in užival,” pojasnjuje popularni pevec.
 

Do svojega zadnjega albuma Sucker iz leta 2014 je bila kritična tudi eksplozivna britanska electro punk pop pevka Charli XCX, ki je dejala, da je ponosna le na nekaj skladb z njega, hkrati pa je napovedala, da bo njen novi, za maj napovedani album, nekaj povsem drugega in predvsem bolj celovitega.
 

Umrla je kraljica romske glasbe ESMA REDŽEPOVA. Pevka je bila dvakrat nominirana za Nobelovo nagrado in je posvojila 47 otrok.
 

Umrl je basist, kitarist in pevec GREG LAKE, (so)ustanovni član legendarnih britanskih progressive zasedb KING CRIMSON in EMERSON, LAKE & PALMER. Njegovo najbolj znano delo je slovita prog balada Lucky Man, ena prvih skladb, v kateri je solo odigran na sintetizator Moog. Lake je skladbo za prvenec ELP napisal leta 1970.

Več novic
 

Avenged Sevenfold - The Stage (2016)
HammerFall - Built To Last (2016)
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm