Glasbene novice: Slovenija

Stray Train, Avtomobili, Boring Couple, God Scard, Inmate, Mistermarsh, Katarina Avbar, The Stroj, Captain Morgan’s Revenge, Katja Lesjak, Nuša Rojs, Dare Acoustic, Gašper Rifelj in Jazoo.

stray-train

Slovenski heavy blues rockerji STRAY TRAIN so skupaj z dvema retro rock varovancema kultne založbe Nuclear Blast, švedsko rock atrakcijo BLUE PILLS in nemškimi hard rock odbitki KADAVAR, na veliki evropski turneji, ki bo obsegala kar 41 koncertov. Stray Train bodo tako nastopili na Švedskem, Danskem, Nizozemskem, Irskem, v Nemčiji, Švici, Avstriji, Italiji, Franciji, Španiji, Veliki Britaniji in Belgiji.
Njihov izvrstni prvenec Just ’cause You Got The Monkey Off Your Back Doesn’t Mean The Circus Has Left Town pa je od 30. septembra na voljo tudi na vinilnem formatu.
 

boring-couple

Odlična slovenska kantavtorska fusion alternative ambient jazz folk zasedba BORING COUPLE bo kmalu izdala album, ki ga je posnela na podstrešju ljubljanske Vodnikove domačije. Skupino odlikujeta prefinjena glasba in zelo nevsakdanja besedila o zelo vsakdanjih stvareh.
 

god-scard

Legendarni kranjski hibridni death groove metalci GOD SCARD se po številnih kadrovskih menjavah in drugih preprekah vračajo v polnem sijaju. Kako zveni nova zasedba, v kateri so poleg večnega frontmana in kitarsita Nickyja še kitarist Damir Juretič (SOULCHARGER, ex DEAD DILDO DROME, THE LANGUAGE OF THOUGHT HYPOTHESIS) in bobnar Davorin Štorgelj (KAOZ, KAOTIC BULLETS, ex INTERCEPTOR, ex RES NULLIUS), pa lahko najprej preverite 15. oktobra v kranjskem klubu Trainstation SubArt.
 

inmate

Z GOD SCARD bodo 15. oktobra nastopili še eni povratniki. Odlični velenjski meetal mesarji INMATE, ki se po letu zatišja vračajo s prenovljeno zasedbo. Bend, ki bo zdaj imel dva pevca, pripravlja koncertni DVD.
 

captain-morgans-revenge

Zanimiv koncert kranjskem klubu Trainstation SubArt pa bodo odprli zanimivi novomeški moderni pseudo-stoner retro rockerji CAPTAIN MORGAN’S REVENGE.
 

mistermarsh

Vsestranski glasbenik, producent in skladatelj Martin Štibernik bo kot MISTERMARSH kmalu izdal drugi album, katerega naslov bo Altamira. Te dni pa je objavil drugi single z njega, skladbo pomenljivega naslova Čigava pojava zabava.
 

katja-lesjak-nusa-rojs

Dve bivši pevki turbo popevkarjev SKATER se vračata kot samostojni izvajalki. Po treh letih odsotnosti se s skladbo Se spomniš kot samostojna izvajalka predstavlja KATJA LESJAK. NUŠA ROJS pa je pravkar izdala izpovedno balado ‘Ta jesen (kot bi bilo včeraj).
 

Foto: Tone Stojko

Foto: Tone Stojko

Kantavtorica KATARINA AVBAR je 7. oktobra izdala svoj drugi album, katerega naslov je Na drugi strani. Pevka je povedala, da je na njem nadgradila akustični zvok prvenca Beležnice.
 

dare-acoustic

Novomeški kantavtor DARE ACOUSTIC, ki je nase opozoril leta 2014 v šovu Slovenija ima talent, je pred dnevi objavil novo skladbo Na dekici, s katero napoveduje izid svojega drugega albuma, na katerem obljublja tudi nekaj rock in elektronsko obarvanih skladb.
 

gasper-rifelj

Na sceno se vrača še en dolenjski talent. Pevec GAŠPER RIFELJ je bil dveh letih odsoten, ker se je povsem posvetil dokončanju študija na konservatoriju za glasbo. Zdaj predstavlja skladbo Čas, ki je prva, ki jo je napisal sam. Producent je bil Raay, besedilo pa je napisal Alen Steržaj. Pesem je narejena v latino maniri, ki Gašperju zelo ustreza.
 

the-stroj

Metafonik, zadnji album industrial, electronic, tribal steampunk kolektiva THE STROJ iz leta 2013, je zdaj izdala tudi cenjena ameriška spletna založba Magnatune.
 

avtomobili

Slovenske fusion art rock legende AVTOMOBILI so 15. septembra izdali dolgo pričakovani novi album, ki nosi naslov Daleč. Koncertno premiero albuma bo bend imel 13. oktobra v Kinu Šiška.
 

jazoo

Eksperimentalna etno jazz skupina JAZOO, ki letos praznuje 20 let neprekinjenega delovanja, je izdala svoj šesti album, ki nosi naslov Destinations. Z novim albumom se bend nekoliko odmika od dosedanjega opusa, kar skupina komentira: “Težko ocenjujemo, kam pravzaprav plujemo z novimi skladbami, vendar se s tem niti ne obremenjujemo. Kar je v zadnjem času prišlo iz naših globin, odraža naša čustva, smeh in solze, pa tudi razdvojenost in razdalje, ki nas zadnja leta vse bolj zaznamujejo”.

Več novic

 

Tomaž Domicelj se po 50 letih vrača na kraj svojega prvega koncerta
Kygo - Cloud Nine (2016)
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm