Glenn Danzig se še za en koncert vrača v Misfits

“Grozljivka punk” udarja na polno! Trije člani iz najboljših časov + bobnar Slayer.

Glenn Danzig, ustanovni član in originalni pevec kultih in za nastanek modernega alternative rocka zelo pomembnih horror punk hardcoreovcev Misfits, bo še enkrat nastopil s svojo nekdanjo zasedbo, iz katere je odšel daljnega leta 1983. Danzig se je po vsem tem času lani prvič vrnil v skupino za nastopa na dveh edicijah festivala Riot v ZDA. Pred tem pa je leta bil sodno bitko z basistom Joejem Onlyjem, ki je edini, ki je v skupini že od njenega začetka leta 1977. Only je bil tudi tisti, ki je leta 1995 oživil Misfits brez Danziga, ki je takrat užival veliko uspeha s svojim istoimenskim projektom. Misfits, ki so tudi kasneje izdali nekaj odličnih albumov, so kljub uspešnim turnejam živel predvsem od prodaje lutk in drugih spominkov, vezanih na skupino. Zanimivo je, da sta Danzig in Only kot del sodne poravnave navedla tudi ponovno združitev skupine.

Misfits bodo nastopili 30. decembra v Los Angelesu. “Nobenih tour-avtobusov, backstagea, čaka vas samo noč dark metal-punk hardcore brutalnosti, s katero se bomo zapisali v zgodovino. Se vidimo,” je o koncertu povedal Danzig.

Poleg ustanovnih članov je v Misfits še kitarist Doyle Wolfgang Von Frankenstein, ki je v bendu od leta 1980, igral pa je tudi na obeh legendarnih albumih Misfits z Danzigom, Walk Among Us (1982) in Earth A.D./Wolfs Blood (1983). No, Danzig je na prvencu na kar nekaj skladbah sam še enkrat odigral kitare. Doyle pa je bil član tudi ob ponovnem aktiviranju skupine.

Za sladico pa še podatek, da je že več kot leto član Misfits tudi legendarni bobnar, “boter dvojne bas noge” in ustanovni član thrash legend Slayer Dave Lombardo (trenutno tudi član Suicidal Tendencies in Dead Cross, prej pa tudi Grip Inc., Fantômas, Testament …), ki je navdušil že na lanskih nastopih.
 

Nickelback - Feed The Machine (2017)
Oasis morda spet skupaj že 9. septembra
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm