Grammy 2017: plusi in minusi

Vse ostalo je bilo sivo povprečje.

PLUS

Metallica in Lady Gaga so kljub bednemu zvoku (beri minuse, op.) izvedli najbolj energičen nastop večera. Posebej Lady Gaga je bila fenomenalna. Če ji kdo ni verjel, ko je izjavljala, da je bila v rani mladosti zagrizena metalka, si je ob tem nastopu zagotovo premislil. Ne samo da je scensko prava metalka, tudi vokalno je bila izjemna. Za povrh pa se je še vrgla med občinstvo. Zanimivo bi bilo preveriti, koliko stage divingov je bilo do zdaj na grammyjih.

Adele je sredi nastopa, posvečenega pokojnemu Georgeu Michaelu zaklela in ustavila orkester. Po opravičilu zaradi preklinjanja je zahtevala, da počasno verzijo Michaelove uspešnice Fast Love odigrajo še enkrat od začetka. Solz dive ob koncu nastopa ni pregnal niti morda najbolj glasen aplavz večera.

Blue Ivy Carter, petletna hčerka Beyoncé in raperja Jay Z-ja je bila oblečena kot Prince.

Hudi dekolteji obiskovalk.

Bruno Mars je odlično snel hit Princea Let’s Go Crazy in pokazal, da je tudi dober kitarist, saj je vehementno odigral tudi solo in kitarski zaključek.

Triumfalen nastop visoko noseče Beyoncé je bil tudi čudovit poklon ženstvenosti in materinstvu.

A Tribe Called Quest so bili edini, ki so letos upali izraziti tudi ostrejšo politično kritiko.

Dueta William Bell in Gary Clark Jr. ter Keith Urban in Carrie Underwood sta s svojima nastopoma, pokazala, kako bi se stvarem na grammyih moralo streči.

Twenty One Pilots sta v spodnjicah sprejela nagrado.

MINUS

Obilica rutinskih nastopov nekaterih drugače vrhunskih koncertnih izvajalcev.

Že skoraj desetletje so na grammyjih v modi prozorne dizajnerske ženske obleke, ki poudarjajo spodnje perilo.

Bruno Mars ni izvajal skladbe 24K Magic.

Miks uspešnic Bee Gees je bil glasbeno tako “hotelsko terasa” aranžiran, da ga niso mogli rešiti niti tako sijajni pevci, kot so Demi Lovato, Tori Kelly, Little Big Town in Andra Day.

Katastrofalen zvok ob najbolj najavljanem nastopu Metallice in Lady Gaga. Poleg bednega zvoka pevcu Jamesu Hetfieldu pol skladbe sploh ni delal mikrofon, tako da je prvi kitici odpel v prazno. Preostanek skladbe je v glavnem delil mikrofon z Lady Gago, kar je obema precej zmanjšalo jakost glasnost.

Akademija je brezpogojno dodelila grammyje krščanskim izvajalcem ali tistim, ki so tako ali drugače omenjali boga ali cerkev, ne glede na kakovost ali to, kdo je bil nominiran z njimi.

Tonski tehniki. Na momente so ustvarili pravo čudo, da bi naslednji trenutek iz tona naredili pravi zmazek.
 

Neisha - Vrhovi (2017)
Grammy 2017 se je sprevrgel v dramo pevke Adele
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm