Guns N’ Roses se pridružujejo največjim koncertnim zaslužkarjem

Postali so četrti izvajalec, ki mu je letos uspelo prodati milijon vstopnic.

guns-n-roses

Koncertna turneja ponovno združena zasedbe po mnenju mnogih zadnjega zares vplivnega rock banda je velikanska komercialna uspešnica. Guns N’ Roses so samo v ZDA s petindvajsetimi koncerti, na katerih je bilo več kot milijon poslušalcev, zaslužili zaslužili kar 104 milijone evrov. Znesek sicer ne preseneča, glede na dejstvo, da zahteva bend kar 3 milijone evrov za vsak nastop. Preprosta matematika pa kaže, da bend poleg tega dobi še odstotke od dobička od prodaje vstopnic in še kaj.

Guns N’ Roses so po Beyoncé so šele drugi izvajalec, ki mu je letos uspelo prodati več kot milijon vstopnic v ZDA. Sicer je to letos uspelo le še Coldplay in Bruceu Springsteenu. Slednji je letos tudi največ zaslužil s svojimi maratonskimi štiriurnimi koncerti. The Boss je do junija zaslužil skoraj 150 milijonov evrov.

Guns N’ Roses čaka še deset jesenskih gigantskih nastopov v Južni Ameriki, kar bo njihov zaslužek še precej povečalo. Februarja bo bend nastopil tudi na petih stadionskih koncertih v Avstraliji, še pred tem pa bo igral na Japonskem. Začeli so prodajati vstopnice tudi za koncert v Novi Zelandiji. Prihodnje leto naj bi skupina nastopila tudi v Evropi. Zaenkrat se govori zgolj o britanskih festivalih Glastonbury in Download.
 

Blackfoot - Southern Native (2016)
Britney Spears - Glory (2016)
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm