Gwen Stefani – This Is What The Truth Feels Like (2016)

TIP: Zelo simpatičen, kakovosten, a kar rahlo zastarel pop.

Gwen-Stefani-This-Is-What-The-Truth-Feels-Like

Gwen Stefani je ena najbolj simpatičnih in pozitivnih pop mega-zvezdnic. Zaslovela je v devetdesetih kot pevka precej netipičnega in vedno skromnega pop rock benda No Doubt. Leta 2004 je izdala svoj prvi samostojni album Love. Angel. Music. Baby., s katerim se je poklonila velikim pop in pop rock ustvarjalcem iz osemdesetih, hkrati pa je na tej plošči predstavila nekaj za takrat najbolj naprednih pop zvokov, beatov in prijemov. Z drugim albumom The Sweet Escape, ki ga je izdala dve leti kasneje, se je dokončno ustoličila med največjimi pop izvajalkami, postala pa je tudi prava zahtevna modna modna mrha (v dobrem pomenu te besede) in ena najbolj vplivnih izvajalk, čeprav svoje girl power drže ni nikoli obešala na veliki zvon.

This Is What The Truth Feels Like je njen prvi album po desetih letih. Vmes se je v življenju Gwen marsikaj spremenilo. Ravno v procesu nastajanja tega albuma se je po trinajstih letih ločila od Gavina Rossdalea, šefa rockerjev Bush, s katerim imata tri otroke. Na albumu je tako kar nekaj pesmi, v katerih Gwen posredno ali neposredno govori o tej izkušnji. Ta besedila so ganljiva, vendar še zdaleč ne toliko, ko je bil mega-hit No Doubt Don’t Speak, ko je Gwen zapustil njen takratni fant Tony Kanal, sicer basist in tihi šef No Doubt.

Glasbeno je This Is What The Truth Feels Like precej bolj tradicionalen od njenih prejšnjih albumov. Večina skladb je tisti najbolj prijeten, pravilen klasičen pop, ki temelji na njenem zapeljivem, še vedno malo dekliškem glasu, precej intenzivnih ritmih in po večini zelo atraktivnih sintetizatorskih podlagah. Skladbe so po strukturi in velikokrat tudi po zvenu bližje popu osemdesetih in devetdesetih, kot današnjim poskusom. Moderen ton albumu pa dajejo predvsem izjemni aranžmaji in dovršena produkcija, ki tudi iz skoraj nične orkestracije naredi pravi simfonijo. Na albumu žal ni tistih zapeljivih reggae oziroma ska pop beatov, ki jih ima Gwen tako rada in ji tako pristajajo. Tudi tisti redki R&B izleti so precej blagi. Čeprav Gwen nekajkrat po melodiji in načinu interpretacije spomni na No Doubt, pa na tem albumu praktično ni prave pop rock skladbe. Prav tako je na albumu le ena kolikor toliko plesna skladba.

Čeprav ne ponuja veliko slogovne raznovrstnosti, je This Is What The Truth Feels Like zelo poslušljiva in nadvse simpatična pop plošča. In kljub temu, da na albumu ni kakšnih večjih presenečenj ali presežkov, niti kakšne izrazite uspešnice, pa je Gwen Stefani z njim prvič kot solo izvajalki uspelo osvojiti vrh ameriške lestvice in se tako pridružiti peščici izbrancem, ki jim je uspelo osvojiti prvo mesto ameriške lestvice albumov kot solist in kot član benda.
 

Santana - IV (2016)
Novi album zasedbe Vasko Atanasovski trio
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm