Hamo & Tribute 2 Love – 3P (2017)

TIP: Zabluzeni unikati.

Hamo & Tribute 2 Love s svojim najnovejšim albumom 3P ponovno kažejo, da so prav posebna skupina in to ne samo znotraj slovenske glasbene scene.

Bend v osnovi igra blues rock, oplemeniten s kančkom topline starega soula in ščepcem magije približno enako stare psihedele. Vendar Hamo & Tribute 2 Love to počno na zelo drugačen način in predvsem s svojstvenim občutkom. Imajo povsem svoje valovanje, katerega glavna značilnost je redko slišana potrpežljivost. Tam ko večina pritisne na plin ali podivja, se Hamo & Tribute 2 Love ustavijo, globoko vdihnejo, počakajo da ton izzveni, da beat zares prime in beseda gane.

Poleg tega so na 3P ustvarili svojevrsten in raznolik zvok. Tako znajo zveneti, kot da bi prišli naravnost iz tistih “bazično zadetih” šestdesetih, drugič spet zvenijo kot kralji najsodobnejše blues zvočnosti, da bi se v naslednji skladbi spremenili v buldožer, ki rije po neskončnih brazdah klasičnega rocka, in že v naslednji v čuteč, brezčasni, baladni soul rock bend.

Tudi besedila so posebna, čeprav se Hamo & Tribute 2 Love znova in znova lotevajo najpomembnejše izmed treh večnih blues tem – to je ženske, oziroma tistega, kar ženska bluzerju povzroči.

Če vsemu zapisanemu dodate še njihovo izjemno raven muziciranja in močno kemijo med samimi člani (slednja je zelo pomemben, če ne kar usoden dejavnik prepričljivosti, op.), potem postane jasno, zakaj v bistvu zelo zahtevna, intimna, čutna, samosvoja in petična glasba Hamo & Tribute 2 Love premakne tudi tisti del poslušalstva, ki ga sicer blues in rock sploh ne zanimata.

Po vsem tem je na koncu skoraj odveč pripomniti, da je 3P sijajen album. Takšne izrazne prepričljivosti, žanrske samosvojosti in sporočilne dorečenosti ne slišite prav pogosto, in če se vrnemo na začetek, še posebej ne pri nas.
 

Siddharta prejeli platinasto in zlato priznanje
Peter Lovšin je na press konferenci predstavil Območje medveda
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm