Vseženska SLO heavy metal atrakcija Hellcats išče kitaristko

Novo članico čaka veliko izzivov in pravi rock posel.

Foto: Dare Brenko

Hellcats so največja slovenska vseženska zasedba. Vodita jo sestri Saša in Sonja Zagorc. Bend ima v svoji poldrugo desetletje dolgi karieri za seboj že kar nekaj velikih dosežkov in uspehov. Odlične glasbenice so igrale na nekaterih velikih evropskih festivalih, dvakrat tudi na tolminskem MetalCampu, zdajšnjemu festivalu MetalDays. Imele so tudi mini-turneje po Italiji, Rusiji in Nemčiji. Bile so tudi gostje na jubilejnem koncertu Pankrtov v Stožicah.

Hellcats so tudi prva slovenska vseženska rock skupina, ki je izdala svoj album. Leta 2013 je izšel njihov prvenec Divja pot. To je velikanski dosežek. Za boljšo ponazoritev tega velja malce skreniti s poti. Pred tem so bile najbližje temu dosežku hardcore divjakinje Tožibabe, ki so daljnega leta 1986 izdale EP Dežuje.

Da bi spodbudile ustvarjanje žensk v rocku, bodo Hellcats prihodnje leto že četrtič organizirale festival Dan rock žena, na katerega navadno povabijo še dva vseženska rock oziroma metal benda.

Poleg vsega tega imajo Hellcats že pripravljen material za novi album. Zdaj pa iščejo hitroprsto in tehnično podkovano kitaristko, s katero bi lahko uresničile svoje cilje. Dosedanja kitaristka je na vaje prihajala iz Beograda, ker je bil svojevrstni podvig.

“Koncerti, snemanje videospotov, ustvarjanje in zabavne vaje so želja vsake glasbenice. Zato verjamemo, da se vas bo našlo kar nekaj, ki bi se želele preizkusiti v priznani in uspešni glasbeni skupini, ki je v Sloveniji sinonim za rock glasbo, petke in usnje,” so v izjavi zapisale Hellcats, ki obljubljajo vsaki kandidatki, da jo bodo povabile na vajo in se z njo pogovorile.

Prijave s posnetki pošljite na hellcatsaudition@gmail.com ali na Facebook stran skupine.

Preberite še:
Tri ženske skupine vabijo na metal praznovanje dneva žena
 

Simon Vadnjal začenja samostojno pot z 80s synth-pop skladbo
Mariah Carey - Caution (2018)
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm