Janet Jackson – Unbreakable (2015)

TIP: Uro in deset dolga igra na “ziher”.

Janet_Jacskoncove300r

Janet Jackson je ena najuspešnejših pop izvajalk vseh časov. Do zdaj je prodala 160 milijonov plošč. Janet je že v drugi polovici osemdesetih naredila pravo revolucijo na ameriški dance pop in r’n’b sceni. Kasneje je še nekajkrat presenetila z izjemnimi, včasih tudi precej kritičnimi albumi. Pri zadnjih dveh albumih pa ni bila več zadovoljna, kako so ju njeni založniki oglaševali. Ustanovila je lastno založbo in postala prva temnopolta lastnica založbe in seveda pri njej izdala svoj novi album.

V luči tega, da je zdaj odgovorna za vse, se je na novem albumu ponovno povezala s producentskim parom Jimmy Jam in Terry Lewis, s katerim je dosegla največje uspehe in slogovno naredila najbolj drzne stvari. Na Unbreakable pa je na žalost precej malo nekdanje smelosti. Janet in ekipa plavajo v varnih vodah brezčasnega in precej neizrazitega r’n’b-ja vseh mogočih različic, od Motowna do najbolj modernih harmoniziranj in kvazi rap vložkov. Še tiste tri malo bolj ritmične skladbe povsem zvodenijo v poplavi upočasnjenega, obrtniško boleče brezhibnega, pol-šepetajočega r’n’b-ja, ki prevladuje na tej maratonsko dolgi plošči.

Janet si seveda lahko privošči tako varen album. Ima namreč neverjetno število oboževalcev, ki prenesejo dobesedno vse, poleg tega pa nestrpno čakajo, da jo ponovno vidijo na odru. Veliko vprašanje pa je, kaj bi se s takšnim izdelkom zgodilo, če bi ga objavila kakšna novinka.
 

Jan Plestenjak napoveduje novi album
Stromae razprodal newyorški Madison Square Garden ...
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm