Jegulja imajo novega bobnarja in nadaljujejo s pripravo albuma

“Najeti ali gostujoči bobnar je za naš način dela preprosto premalo,” razlagajo izvrstni stoner gverilci.

Foto: Žiga Lovšin

Imenitni ljubljanski stoner trio Jegulja je moral, potem ko ga je jeseni zapustil bobnar, prekiniti ustvarjanje težko pričakovanega naslednika izvrstnega prvenca Darkest Light, ki ga je izdal točno pred dvema letoma. Album, ki ga lahko še vedno še vedno brezplačno dobite na bandcamp strani benda (no, kaj le primaknite, op.), je eden najboljših stoner zadetkov, kar jih je bilo kdajkoli narejenih na na naših tleh.

“To je bil že četrti bobnar, ki je zapustil bend,” pravita preostala člana Jegulje, bariton kitarist Jure Gašper in Fender Stratocaster kitarist Jan Kozel, “naš način je dela je zelo intenziven. Za dober rezultat pri ustvarjanju je zelo pomemben bendovski duh, tako da najeti oziroma gostujoči bobnarji za naš način dela preprosto niso rešitev.”

Po mukotrpnem in ne preveč uspešnem iskanju je po spletu okoliščin in zle usode, ki je nedavno razsula Carnaval, verjetno največji slovenski stoner bend vseh časov, novi bobnar Jegulje postal Matej Šetinc. “Carnaval je bil moj prejšnji bend. Z njimi sem posnel tri albume,” razlaga Kozel, “z Matejem sva v njem pred 15 leti prvič igrala skupaj in se takoj zelo dobro ujela. Predvsem kreativno sva izvrstno sodelovala.”

Kozel nadaljuje: “Zdaj sva po sedmih letih spet prvič igrala skupaj. Tudi v Jegulji je kemija med nami takoj začela delovati. Vzdušje na vajah je odlično. Skladb imamo veliko. Novih idej prav tako. Zelo hitro napredujemo. Upam, da kmalu začnemo s snemanjem.”
 

Veliki pevec Žanil Tataj - Žak navdušuje s pravim YU rock projektilom
Original Disco Party 2. 2.
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm