Ješča vešča, groovy swing jazz s prilogami presenečenja

Nenavadna novomeška zasedba predstavlja novo skladbo Jaz.

Skupino Ješča vešča sestavljaje peterica vrhunskih ljubiteljskih glasbenikov. Ana Markelj (vokal, violina), Boštjan Colarič (vokal, tolkala), Primož Markelj (ritem kitara), Andrej Karlič (bas kitara) in Dušan Grgić (cajon, darbuka) so nase opozorili z izjemno zanimivimi priredbami pop, latino, reggae, popevkarskih in še kakšnih uspešnic. Ne gleda na zvrst izbranih skladb so prav v vsako vtkali precej samosvojo, nostalgično swing jazz vibracijo, nabito z nalezljivim plesnim nabojem.

Ješča vešča oživljajo uživaške zvoke starinske swinga tridesetih let prejšnjega stoletja, hkrati pa imajo tudi kanček modernega utripa novodobnih swing izvajalcev. Poleg nalezljivega swing jazzy utripa in zvoka ima skupina tudi ravno pravo mero popevkarskega blišča in na drugi strani tudi raziskovalne zvedavosti, ki jih rada ponese v najrazličnejše etno zvočnosti in tudi na področje ljudske glasbe.

Ješča vešča ustvarjajo tudi lastne skladbe. Na svojih nastopih, na katerih ne nihče ne ostane ravnodušen, jih navadno odigrajo ducat. Vsakič pa jih malo predrugačijo in jih na ta način pilijo za končno izdajo. Rezultat tega zanimivega pristopa bo ugledal luč sveta prihodnje leto, ko bo skupna izdala svoj prvi album.

Nedavno so Ješča vešča predstavili svojo novo skladbo, ki nosi naslov Jaz. Pesem je še ena njihova pravoverna, zelo plesna swing stvaritev z nagajivo romsko violino, starinsko jazz kitaro, odličnim izmenjavanjem in sodelovanjem ženskega in moškega glavnega vokala in kančkom preproste, a ganljive dramatičnosti ljudske glasbe.
 

Ritchie Blackmore bi se za en koncert vrnil v Deep Purple
Hawkwind - Into The Woods (2017)
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm