Jure Golobič najboljši na tekmovanju slovite šole Elite Guitar Inner Circle

300 tekmovalcev je premagal s solom skladbe novega albuma Stray Train.

Foto: Rok Tržan

Jure Golobič, izvrstni slovenski kitarski virtuoz, član heavy blues rock mašine Stray Train in eden od najboljših učiteljev kitare pri nas, je prejšnji teden zmagal na posebnem tekmovanju kitaristov, ki so združeni v svetovni mreži učiteljev kitare Elite Guitar Inner Circle. Med več kot 300 odličnimi kitaristi iz vsega sveta, ki učijo kitaro po zmagoviti online metodi kitarista Toma Hessa, ali pa so njegovi učenci, je prepričljivo zmagal s kitarskim solom, ki ga je pripravil za eno od skladb novega albuma Stray Train z naslovom Stray Train II, Blues From Hell – The Legend Of The Courageous Five, ki bo izšel jeseni.

Tom Hess je eden najboljših in najuspešnejših mentorjev za učitelje kitare, razvil pa je tudi svojo nadvse uspešno metodo učenja tega instrumenta preko spleta. Sicer pa je Hess znan tudi po delovanju v skupinah, kot so HESS Band, HolyHell in Rhapsody Of Fire.

Jure Golobič je svoje življenje posvetil kitari. V svoji bogati in raznoliki karieri je deloval v bandih Anavrin, CoverLover, EvilEve in Omar Naber, sodeloval pa je tudi pri številnih drugih projektih – od gledališča BB Teater do kolektiva The Stroj. Zadnji dve leti pa je član benda Stray Train, ki je lani izdal odlični prvenec Just ‘cause You Got The Monkey Off Your Back Doesn’t Mean The Circus Has Left Town in bil na obširni evropski turneji. Odkar je Golobič uspešno zaključil akademijo Musicians Institute v Los Angelesu, se vsako leto kot kot učitelj kitare vrača v ZDA na izobraževanja in izpopolnjevanja. Za slovenske kitarske nadobudneže pa že pripravlja tudi posebno poletno šolo kitare.

Preberite še: Recenzija albuma: Stray Train – Blues From Hell

Ocena albuma: Stray Train – Blues From Hell
 

Raggalution - Gatekeeper (2017)
Ariana Grande po terorističnem napadu odpovedala turnejo
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm