Top heavy metal frontman Jurij Egzi Čotar začenja solo pot z akustično skladbo

Ampak “brez skrbi”, pesem ima izrazit metalski nastavek.

Jurij Egzi Čotar velja na naši sceni za enega najboljših heavy metal pevcev in frontmanov. Laskavi naziv je pridobil predvsem kot frontman skupin Shotdown in Stare Device ter kot polovica dueta Egzi & Ketrin. Bil je tudi zadnji pevec legendarnih Requiem.

Zdaj pa izvrstni pevec začenja še solistično pot. Ravnokar je izdal svojo prvo skladbo z naslovom Named by, na kateri gostuje odlična pevka Hana Jerončič. Pesem je narejena v strogo akustični maniri z minimalno orkestracijo, v kateri so “zgolj” akustične kitare in pritajena godala. Pesem ima zelo atraktivna in neobičajna sosledja moškega in ženskega vokala, in glede na zasedbo instrumentov tudi zelo poln aranžma. Skladba je posebna tudi zato, ker ima kljub akustično kantavtorski zasnovi še vedno izrazit in jasen heavy metal nastavek, ki predvsem po strukturi spomni na velika (pol)akustična rock in metal dela iz druge polovice sedemdesetih in osemdesetih let.

Egzi je o Named by povedal: “Pesem temelji na stari japonski zgodbi o ljubezenskem razmerju med soncem in luno. Človek pokaže svojo pravo, pristno ljubezen šele takrat, ko partnerja za vedno zapusti. Tako je v zgodbi o luni in soncu predstavljen človeški karakter. Ko sta luna in sonce istočasno krasila nebo, sta povzročala kaos drug drugemu in vsem na zemlji. Zato zdaj sonce iz ljubezni do lune vsak dan znova umre, da lahko luna sveti v vsej svoji moči in lepoti.”
 

Sloviti alternative festival AntiValentinovo zdaj tudi v Sloveniji
Lusterdam - Lepo mi godrnjaš (2018)
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm