Keops snemajo album z novim pevcem

Cenjeni hrvaški heavy metalci napovedujejo modernizacijo in trši zvok.

Po desetih letih in dveh albumih je odlični reški bend Keops, ki je slovi po prefinjenem melodičnem heavy metalu, zamenjal pevca. Šef skupine, vsestranski kitarski virtuoz Bruno Mičetić (levo, op.), se je odločil, da novi pevec postane Mateo Resman (foto: na sredini, op.), ki ga hrvaška javnost pozna predvsem po tem, da je zasedel drugo mesto v prvi sezoni oddaje The Voice.

Skupina Keops, v kateri so še klaviaturistka Mirjana Mičetić, basist Vanja Matejčić in bobnar Zvonimir Mihaljević, je pred dnevi začela s snemanjem svojega tretjega albuma. Keops napovedujejo, da bo zvok albuma trši in tudi, da bodo posodobili svoj izraz, hkrati pa ohranili tisto melodičnost, ki je krasila prva dva albuma.

Keops so že imeli nekaj koncertov po Hrvaški in reakcije na nekatere nove skladbe, ki jih v živo že izvajajo, in tudi odzivi na novega pevca so bili zelo pozitivni. Skupina je z Resmanom že objavila novo različico skladbe Tajni znak, ki je v izvirniku objavljena na njihovem še vedno aktualnem albumu Lica sudbine. Kmalu pa bo izšel tudi prvi single novega albuma v hrvaški in angleški različici. Datum izida novega albuma še ni znan, izšel pa bo pri založbi Dallas Records.

PS: Kako dober in vsestranski kitarist je Mičetić, lahko preverite to sredo, 26. aprila, ko bo v ljubljanskem klubu SOHO predstavil svoj odlični jazz album Beauty Of Your Soul.
 

The Chainsmokers - Memories...Do Not Open (2017)
Najprej peklenska turneja in potem novi album Stray Train
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm