Kesha se po petih letih vrača z novim albumom

Rainbow bo izšel 11.avgusta. Prvi single je mirna Praying.

Markantna ameriška pop pevka Kesha bo po kontroverznem sporu s svojim nekdanjim producentom in zdravljenju zaradi depresije končno izdala svoj novi album. Producent Dr Luke, ki ga je pevka med drugim tožila tudi za posilstvo in goljufivo poslovno prakso in tožbo izgubila, je ni hotel pustiti izpod svojega okrilja. Skliceval se je na to, da Kesha še ni izpolnila pogodbe do njega in njegove založbe Kemosable Records, ki jo je sicer prodal velikanki Sony Music, ostal pa njen direktor. Sony se je od spora umaknil z razlago, da založba spada pod njeno okrilje in tako pevke v bistvu ni podprl. Zadeva pa so se vsaj poslovno rešile v pevkino korist aprila, ko je založba Sony na čelo Kemosable Records postavila drugega direktorja.

Kesha je takoj pristala, da bo ostala pri tej založbi, in za 11. avgust napovedala izid svojega novega albuma, katerega naslov bo Rainbow. Album, ki se bo začel s country obarvano skladbo, v kateri Kesha na zelo neposreden način razpravlja o nadlegovalcih žensk, bo verjetno precej drugačen njenih prejšnjih. Tudi prvi singel Parying, ki je izšel pred nekaj dnevi, kaže na to. Pesem je zelo klasična, skoraj kantavtorska klavirska pop balada z nekaj pompozne pop produkcije, v kateri pevka razmišlja o nekaterih svojih zgoraj omenjenih izkušnjah. Vsekakor pa je skladba daleč od “ekscesne” dance pop zvočnosti, ki je bila značilna za njene prejšnje albume.

Tudi seznam gostov kaže ne to, da bo Rainbow nekaj precej drugačnega. Na albumu bodo namreč gostovala tudi takšna imena, kot so ameriški garažni hard stoner alternative rock gverilci Eagles Of Death Metal, ki bodo gostovali v dveh skladbah, Dolly Parton, ena največjih country pevk vseh časov, in odlični The Dap-King Horns, spremljevalna skupina izjemne pokojne funk/soul pevke Sharon Jones. Kot producenti in skladatelji so na albumu sodelovali tudi Ben Folds, Ricky Reed, Ryan Lewis in Ben Abraham.

Za album so pripravili dve naslovnici, eno z golim motivom in eno cenzurirano.
 

Hawkwind - Into The Woods (2017)
Prvi videospot Dua Evina je maturitetno delo dveh dijakinj
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm