Kratke glasbene novice

Beyoncé, AC/DC, Ritchie Blackmore, Jadranka Stojaković in Happy Ol’McWeasel.

Ekpres Informator

BEYONCÉ je postavila neverjeten rekord. Njen novi, čez noč objavljeni album z naslovom Lemonade je že njen šesti zaporedni album, s katerim je osvojila prvo mesto ameriške lestvice. To doslej ni uspelo še nikomur.
 

Kitarist RITCHIE BLACKMORE, ki je zaslovel v DEEP PURPLE, je kategorično zanikal govorice, da bo ponovno oživil svojo drugo veliko zasedbo RAINBOW. Govorice so sprožili nekateri nekdanji člani te zasedbe, legendarni kitarist pa je na žalost mnogih dejal, da bo še kar naprej deloval s folk pop zasedbo BLACKMORE’S NIGHT.
 

AC-DC

AC/DC so na Twitterju objavili prvo fotografijo, na kateri je novi pevec Axl Rose.
 

Umrla je izredno pomembna bosansko-hercegovska kantavtorica JADRANKA STOJAKOVIĆ. Predvsem v sedemdesetih je navduševala z intimnimi in otožnimi akustičnimi skladbami. Do leta 2012 je dvajset let živela in ustvarjala na Japonskem. Njena največja skladba je Što te nema.
 

Mariborski irski folk punkerji HAPPY OL’McWEASEL bodo letos nastopili na nekaterih velikih evropskih festivalih, med drugimi tudi na švicarskem Paleo v Nyonu, in sicer 20. julija, ko bodo zvezde IRON MAIDEN. Sicer pa bo bend poleti nastopil tudi na številnih slovenskih koncertih in festivalih.
 

Še več ekspresno kratkih novic
 

Beyoncé - Lemonade (2016)
17. junija novi album Red Hot Chili Peppers
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm