Kratke glasbene novice – Slovenija

Jegulja, Raggalution, Jan Plestenjak, Alex Volasko, Hellcats, Irena Zupančič & Rok Lopatič.

Ekpres-Informator--SLO

Imenitni slovenski stoner rockerji JEGULJA so v studiu in pripravljajo skladbe za svoj prvi pravi album. Julija se bo bend odpravil v Ukrajino, kjer bo odigral tri koncerte, med drugim tudi na tamkajšnjem elitnem stoner festivalu Electric Meadow.
 
Odličen kranjski reggae kolektiv RAGGALUTION ravnokar zaključuje ponovno gostovanje na Balkanu. Po dveh koncertih na Kosovu in enem v Novem Sadu ga 21. maja čaka še nastop na prištinskem festivalu Beer & Wine. Bend je objavil tudi tri posnetke z aprilskega nastopa v klubu Channel Zero in prispeval skladbo za kompilacijo Balkan Reggae Connection, na kateri se predstavlja 16 izvajalcev s Hrvaške, Bolgarije, Makedonije, Madžarske, Srbije in Grčije, slovenske barve pa na njej zastopajo tudi SITI HLAPCI.

 
JAN PLESTENJAK je predstavil svoj novi video in sicer za naslovno skladbo njegovega aktualnega albuma Dvigni krila. To je že kar 35. videospot enega najpopularnejših slovenskih pevcev.

 
Vse popularnejši pevec in avtor ALEX VOLASKO bo na začetku junija izdal svoj drugi album, katerega naslov bo V iskanju samega sebe. Na njem bo deset skladb, med njimi tudi zmagovalna Pesem in poljub.

 
IRENA ZUPANČIČ in ROK LOPATIČ sta posnela nenavadni ambientalni, glasbeno terapevtski album z naslovom Valovi ravnovesja. Irena Zupančič je delovna terapevtka in socialna delavka, ki pri svojem strokovnem delu uporablja zvok in glasbo kot del celostnega terapevtskega procesa. Rok Lopatič pa je znan po delovanju v skupini LeeLooJamais in tudi kot vsestranski glasbenik, gledališki ustvarjalec in v zadnjih letih tudi aktivni član glasbenega kolektiva Laibach.

 
Vseženska slovenska heavy metal skupina HELLCATS je predstavila videospot za skladbo Naprej, ki naj bi bila hkrati napoved njihovega novega albuma.

 
Več kratkih novic
 

Kratke glasbene novice – tujina
Jani Hace je naredil skladbo za Josipo Lisac
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm