Le Serpentine stopnjujejo ritem

Nova skladba Le naprej bi v normalnih okoliščinah morala biti prava uspešnica.

Odlični kranjski kitarski alternative novorockerji Le Serpentine, ki so nase opozoril z izjemnim prvencem Ujemi val, za jesen napovedujejo novi album Pobarvanka. Spomladi so zanj objavili prvi napovedni singel, izvrstno skladbo Črnobel. Z njo so nakazali, da nameravajo na novem izdelku še izboljšati svojo že tako izjemno visoko ustvarjalno raven.

Nedavno so Le Serpentine objavili še eno novo skladbo in znova presenetili. Skladba z naslovom Le naprej je morda njihova do zdaj najhitrejša sploh in tudi sicer ima ritmično zelo zanimivo postavitev. Sicer je pesem izjemno melodična in tekoča. Vsekakor ima vse odlike tiste prave uspešnice, s katero bi se v normalnih okoliščinah skupina zlahka uveljavila tudi onstran alternative scene.

Le naprej ima malce bolj prečiščen, bolj zvenek in še bolj indie nastavljen kitarski riff. Sijajen je tudi nadvse privlačen refren, ki izžareva ravno pravo mero čiste pop senzibilnosti. V celoti je pesem izjemno funkcionalna in ima zelo lepo dramaturško linijo. Ob tem pa le Serpentine ne izgubljajo niti kančka svoje avtorske samobitnosti in drže.

Tudi za Le naprej je skupina posnela zanimiv videospot, ki je mešanica njihovega zdaj že kar značilnega (pop)arta in pravega dokumentarca z zanimivo zgodbo.

Preberite še:
Le Serpentine: nova skladba in napoved albuma
Recenzija albuma: Le Serpentine – Ujemi val (2015)
Le Serpentine že pripravljajo novi album
Z uličnimi videospoti za vrnitev kluba Trainstation

 

Se Brian Johnson in Phil Rudd vračata v AC/DC?
Mystic Prophecy - Monuments Uncovered (2018)
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm