Le trojca v “najslavnejši” zasedbi Guns N’ Roses

Steven Adler in Izzy Stradlin se ne bosta vrnila v bend.

Foto: Facebook Guns N' Roses

Foto: Facebook Guns N’ Roses

V enega najbolj razvpitih in oboževanih rock bendov vseh časov sta se vrnila le kitarist Slash in basist Duff McKagan, ki bodo poleg pevca Axla Rosea, ki je z Guns N’Roses deloval ves čas, začeli turnejo “najslavnejše” oziroma “klasične” zasedbe” te skupine. Velika stvar je, da se je v bend vrnil dolgoletni Axlov največji sovražnik in maskota skupine Salsh.

Zaskrbljujoče pa je, da v “ponovno združeni” skupini ne bo soustanovitelja in originalnega člana skupine, ritem-kitarista Izzyja Stradlina, ki je bil, kar je kar malo izbrisano iz zgodovine, v bistvu glavni pisec skupine. Stardlin je avtor ali soavtor praktično vseh skladb slovitega albuma Appetite For Destruction, tudi klasikov, kot sta Sweet Child O’ Mine” in Paradise City. Poleg tega je tudi avtor skladbe Patience in soavtor dveh velikih kasnejših uspešnic You Could Be Mine in Don’t Cry.

Izzy je bil med leti 1985 in 1991, ko je bil v Guns N’ Roses, v senci boja za prevlado v skupini med Axlom in Slashem. Pred dnevi pa je Izzy dokončno zanikal, da z Duffom pišeta sklade za novi album Guns N’ Roses. “To nalogo ima zdaj Slash,” je kratko odvrnil in dodal, “z Guns N’ Roses ne bom igral na nobenem njihovem aprilskem koncertu.”

Drugi, ki bo manjkal v “najslavnejši” zasedbi, je bobnar Steven Adler, ki ima verjetno še vedno težave z drogo, zaradi česar ga je Axl leta 1990 tudi vrgel iz benda.

Prenovljena zasedba Guns N’ Roses, ki je le še pogojno lahko rečemo klasična, bo 8. in 9. aprila odigrala prva koncerta, ki bosta hkrati tudi tudi otvoritev nove večnamenske dvorane T-Mobile Arena v Las Vegasu, v katero gre lahko na koncertih največ 19.600 ljudi. Oba koncerta sta razprodana. Cene vstopnic so bile od 71 do 223 eurov.

V zasedbi bo poleg Axla, Slasha in McKagana še klaviaturist in pianist Dizzy Reed, ki je v bendu od leta 1990, najverjetneje pa tudi drugi klaviaturist in programer Chris Pitman, ritem-kitarist Richard Fortus in bobnar Frank Ferrer, ki so ostali iz prejšnje zasedbe.

Sicer pa ima bend do zdaj potrjenih šest koncertov in za vsakega zahteva neverjetnih tri milijone dolarjev. V igri, ko se vrti toliko denarja, ostaja možnost tudi za Izzyjevo vrnitev. Predvsem njegovi oboževalci se sklicujejo na besedico aprilski v njegovi izjavi in na dejstvo, da drugih koncertov kot aprilskih Guns N’ Roses ta trenutek še nimajo potrjenih.

Jure Tori z avtorskim tangom navdušil Dunaj
Werefox – Das Lied der Maschinen (2016)
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm