Lita Ford bo kmalu izdala zvezdniški album

Z njim bo pokazala, kako se je stvarem streglo v 80-ih.

Lita-Ford-

Po Lee Aaron se z novim albumom vrača še ena ikona ženskega heavy metala osemdesetih. Lita Ford, odlična kitaristka in pevka, tudi nekdanja članica vseženske glam punk rock atrakcije The Runaways, v kateri je kariero začela tudi Joan Jett, bo 15. aprila izdala album Time Capsule. Lita je povedala, da je album pripravila in posnela na enak način, kot so to počeli v osemdesetih. V studio je prinesla tudi dva kovčka 24-kanalnih trakov, na katerih so posnetki osnutkov skladb, ki so dokončno podobo dobile po improvizacijah v studiu, kjer ni bilo časovnih ali ustvarjalnih omejitev.

Liti so na albumu, na katerem bo deset skladb in uvod, pomagali številni zares imenitni gosti: kitarist in njen bivši mož Chris Holmes (ex W.A.S.P), Jeff Scott Soto (Yngwie Malmsteen, Soul Sirkus, Talisman, Journey, Axel Rudi Pell, Brian May, W.E.T., Trans-Siberian Orchestra …), Greg Buahio in Rodger Carter (Eddie Money), basist Billy Sheehan (Mr. Big, David Lee Roth, Richie Kotzen, Marty Friedman, UFO, Tim “Ripper” Owens, Talas, B’z, Steve Vai, G3, The Winery Dogs, Gus G …), kitarist Dave Navarro (Red Hot Chili Peppers, Jane’s Addiction), ki je tokrat igral mandolino, pevec Robin Zander in kitarist Rick Nielsen iz Cheap Trick, basist Kiss Gene Simmons in njegov nekdanji soborec kitarist Bruce Kulick (tudi Blackjack, Michael Bolton, Union …).

Time_Capsule

Zaradi izven-serijskih glasbenikov in celotnega načina ustvarjalnega procesa Lita upa, da bo album prinesel tisto nepozabno vzdušje osemdesetih, ko se je vse vrtelo okoli strupenih riffov, dobrega petja in nebrzdane rock ’n’ roll energije.
 

Zayn Malik začenja solistično pot z rekordi
Pregled najzanimivejših glasbenih dogajanj na kratko
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm