Marko Soršak Soki bo v akciji 20za20 podaril inštrumente že stoti šoli

Le-ta pa ne bo osnovna, ampak njegova.

Marko Soršak – Soki je leta 2014 prišel na idejo, da bo pomagal dvajsetim osnovnim šolam dobiti inštrumente. Iz skromne pobude, imenovane 20za20, je nastala izven institucij verjetno največja akcija glasbenega opismenjevanja pri nas, ki so jo skozi čas podprli številni donatorji, Ministrstvo za kulturo in tudi predsednik republike.

Soršak, ki sicer navdušuje v bendih Elvis Jackson, Black Diamond, CFH – Cowboys From Hell, RADIOSTORM in Forma Bend, je zastavljeni cilj hitro izpolnil, a se po dvajsetih opremljenih šolah ni ustavil. Soočen z ne prav rožnatim stanjem v šolah in navdušenjem otrok ob njegovih obiskih (in darilih, op.) je nadaljeval s še večjo zagnanostjo. Naredil je tudi posebni notni zvezek z opisom inštrumentov in razlago najpogostejših izrazov, ki jih uporabljajo glasbeniki.

In zdaj je energični bobnar in učitelj prišel do številke 100. “Stota šola bo nekaj posebnega. To bo moja šola,” je napovedal nedolgo nazaj, ko je obdaril 91. osnovno šolo.

Soršak bo svojo šolo, ki so bo imenoval Sokijeva bobnarska šola, odprl 11. oktobra ob 18.uri v Mariboru na Belokranjski ulici 4. Posebni gost otvoritve bo Borut Pahor, častni pokrovitelj projekta 20za20.
 

23. oktobra novi album cenjenih alter gverilcev Borghesia
Marko Vuksanović, frontman skupine Avtomobili, bo izdal pesniško zbirko
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm