Veliki koncert: legende Mary Rose 15. 11. po 13 letih spet v Ljubljani!

To bo njihov prvi koncert v prestolnici po zdaj že slovitem nastopu pred Whitesnake 2006 v Križankah.

Mary Rose bodo ta petek, 15. novembra, nastopili na velikem koncertu v ljubljanskem CSK F. Prešeren v Trnovem. To bo prvi pravi koncert postojnskih prvakov v prestolnici po letu 2006, ko so kot predskupina heavy metal gigantov Whitesnake navdušili v Križankah.

Mary Rose bodo v CSK predstavili svoj najnovejši album Resničen svet, za katerega je moč že po nekaj mesecih od izida trditi, da gre za še eno vrhunsko, redko slišano in nadstandardno stvaritev na slovenski glasbeni sceni.

Razlogov za tako dolgo odsotnost skupine je bilo veliko. Večina je povezanih s hudimi zdravstvenimi težavami nekaterih članov, zaradi katerih Mary Rose skoraj sedem let niso nastopili v živo. Resničen svet, ki je sicer tretji album skupine, je tako tudi zgodba o železni volji, neverjetni vztrajnosti, brezpogojni ljubezni do ustvarjanja glasbe in veri v svojo vizijo in moč benda.

O tem, da skupina tako dolgo ni nastopila v prestolnici, je edini ustanovni član in kitarist skupine Eki Alilovski povedal: “Zelo se veselimo tega koncerta. Ljubljana ima prav posebno mesto v naših srcih. Od tam so številni naši najbolj vneti in dolgoletni oboževalci. Ljubljana je pravzaprav prava trdnjava heavy metal, hard rock in prog fanov in zanesenjakov. Nikoli pa ni imela kakšnega primernega prostora, v katerem bi se lahko ti ljudje družili. Tudi kašnega večjega posluha za glasbo in izvajalce našega tipa s strani tistih, ki v prestolnici premikajo glasbeno sceno, nisem zasledil. Zaradi vsega tega je Ljubljana za nas vedno prav poseben izziv. Nenazadnje smo v Ljubljani imeli tudi dva izmed naših pomembnejših koncertov. Bili smo predskupina takšnima legendama, kot sta Joe Cocker, s katerim smo nastopili leta 1992 na stadionu za Bežigradom, in Whitesnake v Križankah.”

Mary Rose veljajo za enega najboljših koncertnih bendov pri nas. Njihova vrnitev v Ljubljano bo zagotovo vrhunski dogodek za vse ljubitelje trših tonov, kakovostnega heavy metala, klasičnega in tudi modernejšega (hard) rocka, prefinjenega progressiva in virtuozne izvedbe, ki jemlje dih.

“Naredili bomo vse, da bodo obiskovalci še dolgo pomnili ta koncert. V CSK prinesemo tudi vso dodatno svetlobno opremo. Prav tako bomo predstavili video zgodbo, ki spremlja naš novi album,” še dodaja Alilovski.

Število vstopnic je omejeno!

ZASEDBA:
Žanil Tataj Žak – vokal
Eki Alilovski – kitara
Mitja Kobal – bas kitara
Sandi Trojner – klaviature
David Debevec – bobni

Preberite in poglejte še:
Nov album Mary Rose. Vabila za promo koncert 17. maja pošla v trenutku!
Mary Rose z novo skladbo napovedujejo svoj najbolj raznovrsten album do zdaj
Mary Rose – Vizija (Official Video)
Mary Rose končujejo miks dolgo pričakovanega novega albuma
Mary Rose se po več kot štirih letih vračajo na koncertne odre
Nova skladba Mary Rose po več kot letu odsotnosti

 

Nova izdaja Original Disco Party bo 30. januarja 2020
Koncerti, festivali, prireditve
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm