Nov album Mary Rose. Vabila za promo koncert 17. maja pošla v trenutku!

Predstavitev albuma, na katerega smo čakali 13 let, bo v Kulturnem domu Postojna.

Po 13 letih bojev z usodo, spletu komaj verjetnih okoliščin, železni volji in nenehni brezpogojni ljubezni do ustvarjanja glasbe bodo legendarni postojnski heavy metalci Mary Rose ta petek, 17. maja, v Kulturnem domu Postojna končno predstavili svoj leta napovedovani album Resničen svet. Na njem bo 12 skladb. Skladba Vizija je edina izmed njih, ki je bila že objavljena. Prejšnja napovedna singla, udarni Stampedo in razkošni Resničen svet pa je skupina prenovila in nanovo producirala.

Petkov predstavitveni koncert je velik dogodek. Na sceno se vračajo eni naših najpomembnejših, a tudi vse prevečkrat prezrtih heavy metal / rock izvajalcev. Dogodku primerno so se Mary Rose, ki so svoj kultni prvenec Rocks Off, izdali pred točno 30 leti, lotili priprav.

Odigrali bomo vseh 12 skladb z albuma in morda še kakšno starejšo,” pravi edini preostali ustanovni član, kitarist in šef skupine Eki Alilovski, “za vse skladbe in celoten nastop imamo izdelane video zgodbe, spote ter grafično in svetlobno podobo. V Postojni bomo za projekcijo uporabili 3 x 5 metrski ekran. Ta vizualni del bomo uporabljali tudi na bodočih koncertih. Brez tega ne bomo nastopali.”

Naslovnico albuma in atraktivno novo celostno podobo Mary Rose je izdelal vsestranski postojnski umetnik in multi-medijec Miha Dolenc, ki je povedal: “Vse zgodbe povezuje tematika naslovnice. Za nekaj videov pa sem dobil navdih tudi v samih besedilih.”

Na velikem koncertu naj bi bilo poleg CD-jev prvič naprodaj tudi veliko drugih dobrot skupine in v limitirani izdaji tudi posebni Ekskluzivni paket Resničen svet.

Ena izmed dobrot pa je že pošla. Brezplačna vabila v obliki spominske vstopnice za petkov veliki koncert so bila praktično razgrabljena. Zmanjkalo jih je v nekaj dneh.

Zelo sem presenečen nad tako številčnim in hitrim odzivom. Pa tudi nad tem, da nas po tolikih letih odsotnosti praktično nihče ni pozabil. Vsi so potrpežljivo čakali in verjeli v nas. Brez tako zvestih oboževalcev zagotovo ne bi zmogli in nas danes ne bi bilo tu,” pravi pevec skupine Žanil Tataj – Žak.

To je čudovit občutek, a tudi velika odgovornost,” nadaljuje Alilovski, “v petek bomo dali vse od sebe. Predvsem tisto rockersko energijo, v katero verjamemo tako mi kot naši oboževalci.

ZASEDBA:
Žanil Tataj Žak – vokal
Eki Alilovski – kitara
Mitja Kobal – bas kitara
Sandi Trojner – klaviature
David Debevec – bobni

Preberite in poglejte še:
Mary Rose z novo skladbo napovedujejo svoj najbolj raznovrsten album do zdaj
Mary Rose – Vizija (Official Video)
Mary Rose končujejo miks dolgo pričakovanega novega albuma
Mary Rose se po več kot štirih letih vračajo na koncertne odre
Nova skladba Mary Rose po več kot letu odsotnosti

 

Učenci bobnarskega asa Klemna Marklja atraktivno zaključili šolsko leto
Atraktivna dueta začenjata sezono poletnih pop hitov
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm